Mainos

Kurdiryhmät taistelevat Pohjois-Irakissa

Irakin kurdiryhmittymät taistelivat aiemmin päivällä strategisesti tärkeän sillan omistuksesta Degalan kylän lähellä Pohjois-Irakissa, kertoivat YK-lähteet ja ulkomaiset avustustyöntekijät.

Alueella olevat radiotoimittajat kertoivat Kurdistanin isänmaallisen unionin PUK:n ja Kurdistanin demokraattisen puolueen KDP:n välisten taistelujen olevan kiivaita.

Irakilaisjoukot eivät osallistuneet taisteluihin. KDP valtasi viikonloppuna kurdien hallinnollisen keskuksen Arbilin irakilaisjoukkojen avustuksella kilpailevalta kurdiryhmittymältä PUK:lta.

PUK pyytää Iranista apua

Kurdijohtaja Jalal Talabani sanoi tänään, että Irakin ja Kurdistanin demokraattisen puolueen KDP:n joukot taistelevat jälleen Kurdistanin isänmaallisen unionin PUK:n joukkoja vastaan. Hän sanoi myös olevansa valmis pyytämään Iranilta apua tarpeen vaatiessa.
-Pyydämme apua kaikista niistä maista, jotka ovat valmiita auttamaan meitä - Iranista, Syyriasta tai Turkista, Talabani kertoi uutistoimisto Reuterille Sulaimaniyassa, Pohjois-Irakissa.

Samalla kurdijohtaja kertoi Irakin joukkojen ja Kurdistanin demokraattisen puolueen aloittaneen uuden hyökkäyksen PUK:ta vastaan. Talabanin mukaan hyökkäys suuntautuu Chamchamalin ja Sulaimaniyan kaupunkeja vastaan. Talabanin antamia tietoja ei ole vahvistettu riippumattomista lähteistä.

Oppositio: Irak vanginnut yli 1 500 Arbilissa

Irakin salainen poliisi on vanginnut 1 500 ihmistä Arbilissa sen jälkeen, kun maan sotavoimat hyökkäsivät kurdialueella sijaitsevaan kaupunkiin, syyttää maanpaossa toimiva oppositioryhmä Irakin kansalliskongressi.

Sen mukaan vangitut ovat pääasiassa arabeja, jotka on kuljetettu vankileirille lähelle Kirkukia. Monet heistä olivat paenneet salaista poliisia Arbiliin.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.