Kuopiossa palavaan autoon loukkuun jääneet lapset kotiutuneet sairaalasta – isä saapui paikalle, kun auto oli jo täynnä savua

0:52
Video: Kuopion autopalossa loukkaantuivat 3- ja 5-vuotiaat lapset ovat nyt kotiutuneet sairaalahoidosta.

Poliisi jatkaa edelleen tutkintaa Kuopiossa tapahtuneeseen autopaloon liittyen. Viranomaisten mukaan auton sisällä olleet lapset ovat jo kotiutuneet sairaalasta ja heidän paranemisennusteensa on hyvä.

Autopalo sattui Kuopion Prisman parkkipaikalla 9. päivä lokakuuta. Autossa oli palon alkaessa kolme- ja viisivuotiaat lapset, jotka olivat jääneet odottamaan, kun perheen isä asioi kaupassa pienemmän lapsen kanssa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Lyytinen kertoo, että lapset olivat olleet autossa arviolta 10-15 minuuttia, ennen kuin perheen isä saapui paikalle. 

– Sitä ei pystytä sanomaan, milloin palo on tarkalleen ottaen alkanut, mutta isän kertoman mukaan auto on ollut täynnä savua hänen saapuessaan paikalle aukomaan ovia. 

Lapsille ei jää pysyviä haittoja

Kumpikin lapsista kärsi tilanteessa palo- ja savuvahingoista, minkä takia heidät kiidätettiin sairaalahoitoon. 

– Hyvä puoli tässä on se, että lapset ovat kotiutuneet ja heidän terveydentilansa ja paranemisennusteensa on nyt hyvä, Lyytinen kertoo. 

– Ennusteen mukaan heille ei pitäisi jäädä tapahtuneesta pysyvää haittaa. 

Poliisi ei kommentoi vielä palon mahdollista syttymissyytä, mutta asiassa ei epäillä rikosta. 

– Se on selvää, että mitään rikosta tässä ei ole tapahtunut. En kuitenkaan kommentoi palon mahdollista syttymissyytä, etteivät vanhemmat tai muut pääse vaikuttamaan lapsen puhutteluun lehdistöstä saaduilla tiedoilla, Lyytinen toteaa.

Perheen 5-vuotiaan lapsen kanssa on tarkoitus keskustella ensi viikolla lasten puhutteluun erikoistuneen psykologin avulla. Poliisin tarkoituksena on saada selville, mitä lapset ovat tehneet autossa palon syttymisen aikana. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja