Pikkulapset istuivat palavassa autossa Prisman parkkipaikalla, kun isä oli kaupassa – Kuopion järkyttävän autopalon syy on selviämässä: "Haluamme kuulla mitä hänellä on kerrottavanaan"

0:52
Video: Tältä näytti palossa tuhoutunut auto, jonka kyydissä lapset istuivat.

Kuopiossa viime kuussa sattuneen autopalon syy on selviämässä. Poliisin mukaan tutkimuksissa on saatu suljettua pois mahdollisia syttymissyitä.

Autopalo sattui Kuopion Prisman parkkipaikalla 9. päivä lokakuuta. Autossa oli palon alkaessa kolme- ja viisivuotiaat lapset, jotka olivat jääneet odottamaan, kun perheen isä asioi kaupassa pienemmän lapsen kanssa.

Poliisi kertoi tapauksen tutkinnan alkuvaiheessa, että palo olisi saanut alkunsa liekkeihin roihahtaneesta tablettitietokoneesta. Myöhemmin tietoa korjattiin ja poliisi kertoi, että palo on voinut saada alkunsa muualtakin.

"Haluamme kuulla mitä hänellä on asiasta kerrottavana"

Nyt tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Mikko Lyytinen kertoo, että palon syy on pitkälti selvinnyt.

– Kyllä se on sillä tavalla pitkälti selvinnyt, tai ainakin on pitkälti poissuljettu se, mistä se ei ainakaan ole syttynyt.

Hän kuitenkin kieltäytyy kommentoimasta sitä, mistä palo on alkanut tai sitä, liittyykö tabletti paloon mitenkään. Poliisi haluaa kuulla auton omistavaa miestä ennen kuin palon syystä kerrotaan julkisuuteen.

– Haluamme kuulla mitä hänellä on asiasta kerrottavanaan ilman ennakkovaikutelmaa. Sen jälkeen kerromme jotain, jos on kerrottavaa.

Poliisi ei epäile perheen isää tällä hetkellä rikoksesta.

– Ei ole ilmennyt mitään esimerkiksi heitteillejätön tyylistä. Isä on ollut periaatteessa aika lyhyen aikaa kaupassa, kun lapset ovat odottaneet autossa. Kun isä on tullut takaisin, auto on ollut tulessa.

Palavassa autossa olleet kaksi pientä lasta selvisivät tilanteesta, mutta saivat palovammoja. Lapset ovat olleet sairaalahoidossa.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja