Kuolemaan syöksyneellä suurperheellä traaginen tausta: somekuuluisuutta ja tuomio lapsen pahoinpitelystä

USA:ssa autolla kuolemaan syöksyneellä suurperheellä traaginen tausta 0:59

Tragedia tapahtui, kun lapsiaan kyydinneiden Jennifer ja Sarah Hartin auto päätyi 30-metriseltä jyrkänteeltä mereen.

Tutkijoiden mukaan turma oli mahdollisesti tahallinen, eikä ainakaan tienpinnasta löytynyt jarrutusjälkiä.  Fox12-televisiokanavan mukaan auton vakionopeussäädin oli lukittu noin 145 kilometrin tuntivauhtiin, mikä viittaa laajennettuun itsemurhaan.

Vanhempien ja kolmen lapsen ruumiit on löydetty merestä. Kolme lapsista on kateissa, ja heidän epäillään menehtyneen ja kadonneen onnettomuudessa.

Poliisi epäilee onnettomuudessa rikosta.

Valokuva nosti Devonte-pojan maailmanmaineeseen

Hartin perheeseen kuului vanhempien lisäksi kuusi teini-ikäistä adoptoitua lasta.

19-vuotias Markis sekä 14-vuotiaat Abigail ja Jeremiah löydettiin merestä, kun taas 16-vuotias Hannah, 15-vuotias Devonte ja 12-vuotias Sierra ovat yhä kateissa. Viranomaiset uskovat koko perheen olleen autossa.

15-vuotias Devonte Hart nousi hetkellisesti kuuluisuuteen vuonna 2014, kun hänet kuvattiin itkemässä ja halaamassa poliisia Fergusonin mellakoiden yhteydessä.

Kuva levisi runsaasti sosiaalisessa mediassa, minkä jälkeen perhe alkoi saada tappouhkauksia, ja Hartit tulivat entistä tarkemmiksi yksityisyydestään.

Vapaamielisessä ilmapiirissä kasvaneet lapset kävivät kotikoulua.

Taustalla perheväkivaltaa

Washingtonin sosiaaliviranomaiset olivat tavoitelleet perhettä vain hieman ennen turmaa.

Washington Postin mukaan perheen naapuri kertoi Devonte-pojan kyselleen häneltä usein ruokaa. Poika oli myös kertonut, etteivät hänen vanhempansa anna hänelle ruokaa, ja pyytänyt naapureita soittamaan viranomaisille.

Myös 16-vuotias Hannah oli naapurin mukaan kerran hypännyt Hartien talon ikkunasta keskellä yötä ja tullut heidän taloonsa. Tytöltä puuttui etuhampaita, ja säikähtäneeltä vaikuttanut tyttö sanoi, etteivät hänen vanhempansa kohtele häntä hyvin.

Hartien perheväkivaltaa oli käsitelty oikeudessa jo vuonna 2011. Äiti Sarah Hart tuomittiin tuolloin oikeudessa 6-vuotiaan lapsensa pahoinpitelystä.

Lue myös:

    Uusimmat