Poliisia ja hänen morsiantaan syytetään pikkupojan julmasta murhasta – autistinen Thomas, 8, jäätyi kuoliaaksi lämmittämättömässä autotallissa

1:44
Katso koko juttu 8-vuotiaan Thomas Valvan tapauksesta videolta.

Newyorkilaista poliisia ja hänen morsiantaan epäillään miehen pikkupojan murhasta. Autistinen 8-vuotias Thomas-poika jäätyi kuoliaaksi. Asiasta uutisoi muun muassa NBC-news.

Syytteen mukaan Thomasia oli ennen hänen kuolemaansa pidetty lämmittämättömässä autotallissa yön yli. Ulkolämpötila oli laskenut yön aikana alle seitsemään pakkasasteeseen. Kun lääkärit yrittivät elvyttää poikaa, hänen ruuminlämpötilansa oli 24 astetta.

40-vuotias newyorkilaispoliisi Michael Valva ja hänen 42-vuotias morsiamensa Angela Pollina on nyt pidätetty epiltynä pojan murhasta. Pariskunta kiistää syyllisyytensä.

Pariskunnan mukaan Thomas oli ollut juoksemassa koulubussiin, kun hän oli kaatunut ajotiellä ja menettänyt tajuntansa. Paikalle hälytetty poliisi löysi pojan aamulla, kun hänen isänsä yritti elvyttää häntä kotinsa kellarissa. Poika kiidätettiin sairaalaan, jossa hän kuoli.

Poliisin selvitysten mukaan poika ei ollut ollut sinä aamulla tiellä ja hän kärsi sellaisista vammoista, jotka eivät olleet yhdenmukaisia isän kertomuksen kanssa.

Pariskunta rankaisi miehen poikia nälällä ja kylmällä

Poliisi kertoo, että pariskunnalla on laaja kodinturvajärjestelmä, jolla se on seurannut kaikkien lastensa liikkeitä. 8-vuotiaan Thomasin lisäksi isällä on 6- ja 10-vuotiaat pojat ja naisella kolme tytärtä, joista yksi on 6-vuotias ja kaksoset 11-vuotiaita.

Poliisin mukaan järjestelmän kuvista kävi ilmi, että Valvan poikia on kuritettu jättämättä heidät ruokkimatta ja altistamalla heidät hyvin kylmille lämpötiloille. Poliisi tutkii nyt väärinkäytön laajuutta ja sitä, ulottuiko se kaikkiin lapsiin.

Muut lapset ovat nyt sosiaalityöntekijöiden huostassa. Suffolkin läänin sosiaalipalvelujen viranomaisen mukaan kotitaloudessa oli laiminlyöty lapsia vuonna 2018, mikä käynnisti tuolloin vuoden kestäneen lastenvalvontaohjelman.

Poika kärsi autismista

Pojan äidin ja Michael Valvan entisen vaimon Justyna Valvan mukaan Thomasin isällä oli ollut vaikeuksia kontrolloida autistisen poikansa vihaa.

Justyna Valvan penää oikeutta pojalleen.

– Tätä ei olisi koskaan pitänyt tapahtua, Justyna Valva toteaa NBC New Yorkin haastattelussa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja