Kuolemaa pelännyt Satu Silvo terveyshuolistaan IS:ssa: "Vessassa käymisestäkin tuli ahdistavaa"

Näyttelijä voitti vakavan tulehduskierteen suuren elämäntapamuutoksen avulla.

Satu Silvo, 54, kertoo lauantain Ilta-Sanomissa pelänneensä uransa päättyvän vakavan tulehduskierteen myötä 1980-luvun lopulla.

Sairastelu loppui suuren elämäntapamuutoksen myötä. Silvon perheessä syötiin 1970-luvulle tyypillistä suomalaista perusruokaa lihapullineen, perunoineen ja ruskeine kastikkeineen. Monesti ruokailun jälkeen Silvon mahaan sattui.

Murrosiässä vatsavaivat pahenivat ja alkoi parikymmentä vuotta kestänyt tulehduskierre. Silvo kertoo haastattelussa pelänneensä jopa kuolevansa.

– Vessassa käymisestäkin tuli ahdistavaa. Jouduin oikeasti pelkäämään, että lähteekö multa taju. Se oli ihan hirveää. Ja joka aamu heräsin siihen, olenko taas tulossa kipeäksi. Tunsin itseni koko ajan ihan luulosairaaksi, Silvo muistelee.

Silvo alkoi syödä raakaravintoa ja tulehduskierre loppui. Hän uskoo 30 vuoden takaisesta sairauskierteestä olleen hänelle lopulta enemmän hyötyä kuin haittaa.

– Sain siitä muutoksesta niin hirveästi energiaa. Oli myös helpottavaa, ettei enää tarvinnut keskittyä vatsakipuun ja huonoon oloon.

Satu Silvo puhui kesällä avoimesti seksistä Anna-lehden haastattelussa. 

–  Minulle on tärkeää, että seksi sujuu parisuhteessani. Olen onnellinen siitä, että minulla on kumppani, jonka kanssa voin leikitellä ja molemmilla on hauskaa. 

– Kulttuuri suosii enemmän naisten kuin miesten herkkyyttä. Meillä on Reidarin (Palmgren, Silvon kumppani) kanssa niin suuri luottamus, että uskallamme näyttää herkkyytemme. Olemme niin tuttuja toisillemme, että aistimme herkästi toistemme tunteita, Silvo kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat