Kuntosali väitti, ettei siellä syrjitä – Touretten oireyhtymästä kärsivä mies heitettiin ulos: "En voi kontrolloida tätä"

2:54
Suomalainen JP kertoo, millaista on elää Touretten kanssa

Amerikkalainen Josh väittää, että hänet heitettiin ulos kuntosalilta Touretten oireyhtymän takia.

Amerikkalaismies väittää joutuneensa ulos kuntosalilta Touretten oireyhtymän vuoksi. Kyseinen Planet Fitness -kuntosali mainostaa itseään lauseella "no judgement zone", suom. tuomitsemiselta/syrjinnältä vapaa alue, kertoo Fox4.

Josh Ertter kertoo olleensa treenaamassa veljensä ja kihlattunsa kanssa. Mies oli kertonut henkilökunnalle, että hänellä on Tourette, joka aiheuttaa tahdosta riippumattomia tic-oireita. Nämä voivat olla esimerkiksi liikkeitä tai huudahduksia.

"Ette ole tervetullut"

Joshin mukaan vain minuutteja myöhemmin hänen käskettiin poista.

– Hän sanoi "sir, tiedän, että teillä on Tourette, ja tiedän, ettette voi kontrolloida sitä, mutta meidän pitää pyytää teitä poistumaan. Ette ole tervetullut tänne". Ja minä kysyin "mitä, oikeastiko", Josh kuvailee.

Mies on tilanteen vuoksi hämmentynyt.

– En voi kontrolloida tätä, ja uskokaa, vannon, jos voisin lopettaa, lopettaisin. En nauti tästä.

Kuntosali pahoittelee tapausta

Planet Fitness toimitti lausunnon, jossa pahoitteli tilannetta ja kertoi henkilökunnan jäsenen syyllistyneen virheeseen.

– Vaikka henkilökunnan aikeet eivät olleet pahantahtoisia, teemme tiivistä työtä liikkeen omistajan kanssa kouluttaaksemme henkilökuntaa uudelleen, nykyisistä säännöistämme ja protokollastamme. Olemme myös ottaneet henkilökohtaisesti yhteyttä vieraaseemme (Joshiin, toim.huom.) kertoaksemme katumuksestamme henkilökohtaisesti.

Josh ei halua mustamaalata kuntosalia. Hän kuitenkin toivoo, että tapauksen myötä tietoisuus Touretten oireyhtymästä lisääntyisi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja