Mainos

Kunta sai tietää Räikkösen motorcross-radasta asukkailtaan – häiritseekö melu todella?

1:04

Kirkkonummen kunta sai tietää formulatähti Kimi Räikkösen motorcross-radasta kuntalaisiltaan. Nyt kunta on selvittämässä, tarvitseeko rata muun muassa ympäristölupaa. Räikköseltä pyydettyä selvitystä odotetaan kunnassa saapuvaksi perjantaina.

Yle Svenska kertoi aikaisemmin Kirkkonummen Porkkalanniemessä naapureiden hermostuneen formulatähden motorcross-rataan, josta ajoittainen melu muistuttaa kuin kymmenen metsuria laulattaisi moottorisahojaan mökin takana.

Arkkitehti Patrick Eriksson on selvittänyt alueella motorcross-radan lähellä asuvien naapureiden pyynnöstä radan luvanvaraisuutta. Ylen mukaan Erikssonilla itselläänkin on mökki alueella.

– Olen ollut yhteydessä kuntaan ja sieltä sain viestiä, että tämä ei vaadi rakennuslupaa, mutta ympäristölupaa rata voi vaatia. En ole itse siis kunnalle ilmoitusta tehnyt, vaan olen toiminut maankäytön suunnittelun asiantuntijana.

Yksi henkilö ottanut yhteyttä

Kirkkonummen kunnan ympäristöpäällikkö Sari Soini kertoo MTV Uutisille, että asiasta on kuntaan ollut yhteydessä yksi henkilö.

– Saimme tietää tästä kuntalaisilta ja yksi henkilö on ollut yhteydessä asiasta.

Erikssonin mukaan muutama kymmenen naapuria on kärsinyt motorcross-radan melusta, joka on ajoittaista.

– Hän, joka pyysi asiantuntija-apua minulta, asuu samalla rannalla missä rata sijaitsee ja on kertonut melun olevan ajoittain sietämätöntä, Eriksson kertoo.

Noin kilometrin päässä Räikkösen motorcross-radasta vapaa-ajanasunnollaan aikaa viettävä toimittaja Risto Pohjanpalo ei ole melua aikaisemmin kuullut.

– En ole kuullut mitään, eli tämä on aivan uusi tietoa. Ehkä olen sen verran kaukana, ettei harjoitukset kuulu tänne, Pohjanpalo tuumii.

Kirkkonummen Porkkalanniemeen kuuluu useita pieniä lahdenpoukamia ja saariakin. Pohjanpalo arvioi, että Räikkösen tontin ja viereisessä niemessä sijaitsevan kesäkaupan väliin jäävään saariin voi melu kuuluakin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.