Mainos

Kohtuuton meluhaitta vai hiljanen harrastuspaikka? Ympäristöpäälliköltä puoltava esitys Räikkösen motocross-radalle

Formulakuski Kimi Räikkösen Kirkkonummen kesäasunnon tontille rakennettu yksityinen motocross-rata on puhuttanut alueella pitkään. Kirkkonummen rakennus-ja ympäristölautakunta käsittelee Räikkösen motocrossrata-asiaa ensi viikolla. Ympäristöpäällikön esityksen mukaan rata ei aiheuta naapurustolle kohtuutonta rasitusta.

Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee Räikkösen motocrossrata-asiaa ensi viikon tiistaina. Lautakunnan esityslistaan on kirjattu Kirkkonummen ympäristöpäällikön ehdotus, jonka mukaan rata saisi jäädä paikoilleen.

Räikkösen kesäasunnon ympäristön muut asukkaat ovat tehneet kunnalle valituksia, joiden mukaan radan melu häiritsee alueen ihmisiä ja eläimiä. Radan on kuvattu aiheuttavan naapuruussuhdelaissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta.

Osa paikallisista on toivonut, että rata asetettaisiin käyttökieltoon, purettaisiin ja radan viemä alue muutettaisiin ennalleen.

"Moottoripyörän ääni ei ollut kuultavissa paljaalla korvalla"

Rakennus- ja ympäristölautakunnan esityslistassa kerrotaan, että kunnan viranomainen on tehnyt radalle tarkastuksen, jonka yhteydessä melua mitattiin kannettavalla melumittarilla.

– Moottoripyörän ääni ei ollut kuultavissa paljaalla korvalla mittauspisteessä, radan ulkopuolella, esityslistassa todetaan.

Radan säilyttämistä puoltaviksi perusteluiksi nähtiin myös, että rata on pienikokoinen ja sitä käytetään vähän. Ympäristöpäällikön ehdotuksen mukaan radan rakentaminen ei ole vaatinut ympäristönsuojelulain mukaista ympäristölupaa, kuten osa radasta valittaneista on väittänyt.

Räikkösen Kirkkonummen Porkkalanniemen kärjessä sijaitseva kesäasunto nousi otsikkoihin ensimmäisen kerran viime keväänä. Kiista radasta noteerattiin myös maailmalla.

Kirkkonummen ympäristöpäällikön ehdotuksesta kertoi ensimmäisenä paikallislehti Viisykkönen

1:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.