Kuva: Kimi Räikkönen juhlisti piharatansa hyväksymistä – Minttu-vaimolta näpäytys arvostelijoille

Jo vuosien ajan jatkunut riita Kimi Räikkösen rakentamasta motocross-radasta on mitä päättynyt F1-kuskin voittoon.

Jutun videolla Kimi Räikkösen viimevuotisesta varikkosähellyksestä julkaistu ennennäkemätön versio.

Räikkönen julkaisi Instagramissa kuvan radasta lyhyellä saatetekstillä "ei todettu laittomaksi". Kyse on formulatähden omistamilleen maille vuonna 2015 rakentamasta radasta Kirkkonummen Porkkalanniemellä.

Vaasan hallinto-oikeuden tuoreen päätöksen mukaan rata on täysin laillinen. Radasta on riidelty jo yli kahden vuoden ajan. Tonttinaapurit valittivat radalta kantautuvasta melusta, mutta Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunta sivuutti valitukset jo loppukesästä 2016. Lautakunnan mukaan satunnainen desibelitason ylittyminen loma-asumiseen käytettävällä alueella ei riitä radan kieltämiseen.

Vääntö on kuitenkin jatkunut vielä tähän päivään asti oikeussalissa. Nyt Ferrari-kuski saa kuitenkin jatkaa päristelyä, mitä myös vaimo Minttu Räikkönen kommentoi Instagram-päivitykseen.

– Saat luvan kanssa ajella omilla maillas, Minttu Räikkönen tokaisee.

Naapurit voivat vielä halutessaan valittaa päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mutta Räikkösen asianajaja Sampsa Kataja kertoo MTV Sportille, että uskoo asian jäävän tähän.

– Nyt, kun rata on ollut valmis muutaman vuoden, niin varmasti naapurustossa on huomattu, että siitä ei todellakaan ole mitään haittaa kenellekään. Kunnan melumittauksessakin todettiin Kimin tontin rajalla äänimaiseman muodostuvan lähinnä linnun laulusta ja lehtien havinasta. Emme siis usko, että kukaan enää valittaa asiassa, Kataja toteaa.

Juttua päivitetty klo 21.51: Aiempi uutinen tehtiin Instagram-päivityksen perusteella, lisätty tieto Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä.

Juttua päivitetty klo 22.47: Lisätty Räikkösen asianajajan Sampsa Katajan kommentti.

Lue myös:

    Uusimmat