Näitä asioita Räikkösen motorcross-radan selvityksessä kysytään

Kimi Räikkösen motocross-rata ärsyttää – katso ilmakuvaa alueelta 1:04

Formulatähti Kimi Räikkösen Kirkkonummella sijaitsevasta motorcross-radasta on pyydetty kunnan toimesta selvitys.

Kirkkonummen kunnan ympäristöpäällikkö Sari Soini kertoo, että selvitystä odotetaan saapuvaksi perjantaihin mennessä.

– Lähetimme selvityspyynnön Porkkalanniemen motorcross-radasta huhtikuun kuudentena päivänä, joten selvitys pitäisi olla meillä nyt perjantaina.

Soini kertoo, että selvityspyyntö oli varsin laaja. Kimi Räikköstä on pyydetty muun muassa selvittämään kunnalle motorcorss-radan melutaso, sekä onko se auki kenelle.

– Onko se avoinna yleisölle? Kuka sitä käyttää, kuinka moni sitä käyttää ja miten usein ja milloin? Lisäksi haluamme tietää käytettävistä ajoneuvoista tarkemmin. Miten monta ajoneuvoa on ja niin edelleen, kuvailee ympäristöpäällikkö.

Kunnan aikataulu auki

Yle Svenska kertoi aikaisemmin, että motorcross-rata saattaa olla laiton. Kirkkoniemen kunta tutkii parhaillaan, että tarvitaanko radalle yleensäkään lupaa. Toiminnan laajuudesta riippuen ympäristölupa saatetaan vaatia.

Soini muistuttaa MTV Uutisille, että lähtökohtaisesti lupaa ei aina tarvita, jos toiminta on omaan käyttöön.

– Mutta jos käyttö on toistuvaa ja pysyvää, niin sitten lupaa saattaa tarvita. Ympäristöluvan lisäksi arvioimme maastoliikennelain mukaista lupatarvetta.

Räikkönen on ilmoittanut edustajansa välityksellä, että aikoo tehdä selvitykset kunnalle. Hän ei halua kommentoida asiaa lehdistölle.

Kirkkonummen ympäristöpäällikkö ei osaa arvioida milloin kunta tekee selvityksen perusteella jatkotoimia vai tekeekö.

– Aikataulua on vaikea arvioida. On mahdollista, että selvitykseen pyydetään vielä lisäselvityksiä. Selvää on, että tätä pitää harkita huolella.

Lue myös:

    Uusimmat