Kuninkaalliset äiditkin erehtyvät – kuningatar Elisabet unohti kerran yhden lapsensa syntymäpäivän täysin: "Eikä mitään sanottu"

2:50
Näin 25-vuotias Elisabet nousi kuningattareksi 70 vuotta sitten

Kuningatar Elisabet ei ole aina pysynyt täysin kartalla lastensa juhlapäivistä.

Kuningatar Elisabetille kävi aikoinaan ikävä moka vanhempana, kun hän unohti yhden lapsensa syntymäpäivän, kertoo kuninkaallisasiantuntija Ingrid Seward Paxman on the Queen's Children -dokumentissa. Sewardin mukaan Elisabet unohti nuorimman lapsensa prinssi Edwardin syntymäpäivän tämän ollessa parikymppinen. 

– Yhtenä vuonna Edward nautti syntymäpäivänään yhteisen aamupalan kuningattaren kanssa, eikä mitään sanottu. Ei korttia, ei lahjaa. Hän (Elisabet) ei tiennyt, että se oli hänen syntymäpäivänsä, Seward kertoo. 

Sewardin mukaan parikymppinen prinssi oli murtunut siitä, ettei hänen äitinsä muistanut poikansa syntymäpäivää. Asiantuntija kertoo, että aamupalalla Elisabet söi paahtoleipänsä marmeladilla ja siemaili omaa erikoisteetään, muttei maininnut poikansa syntymäpäivää millään tavalla. 

Myöhemmin palatsin työntekijä muistutti kuningatarta siitä, että Edwardin syntymäpäivä oli päässyt unohtumaan, jota seurasi Sewardin mukaan kiireinen puhelu. Tämän jälkeen muutamia tunteja myöhemmin Edwardille toimitettiin syntymäpäivälahja. 

Edwardin syntyessä tapahtui kuninkaallisesti historiallinen tapahtuma, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kuninkaallinen isä oli paikalla lapsensa synnytyksessä. 

– Kuningatar, joka oli tuolloin 37-vuotias, pyysi häntä (Philipia) olemaan siellä. Hän oli lukenut erittäin paljon naistenlehtiä joissa painotettiin sen tärkeyttä, että isät olisivat mukana synnytyksessä, ja tämä ajatus kiehtoi häntä. 

95-vuotiaalla kuningatar Elisabetilla on edesmenneen puolisonsa prinssi Philipin kanssa neljä lasta: prinssi Charles, 73, prinsessa Anne, 71, prinssi Andrew, 62 sekä nykyään 58-vuotias prinssi Edward. Prinssi Philip menehtyi 99-vuotiaana 9. huhtikuuta 2021.

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja