Kuninkaallinen valokuvaaja kiinnitti huomionsa kysymykseen, jonka juuri äitinsä menettänyt kuningas Charles hänelle esitti

Kuningatar Elisabetin kuolema järkytti Lontoossa asuvan Arnan – vertaa poismenon aiheuttamaa shokkia prinsessa Dianan kuolemaan 5:29
Kuningatar Elisabetin kuolema järkytti Lontoossa asuvan Arnan – vertaa poismenon aiheuttamaa shokkia prinsessa Dianan kuolemaan

Kuninkaallinen valokuvaaja Arthur Edwards yllättyi vasta äitinsä menettäneen ja tuoreeltaan kuninkaaksi nousseen Charlesin sanoista.

Sillä hetkellä, kun kuningatar Elisabet menehtyi torstaina 8. syyskuuta, tuli hänen vanhimmasta pojastaan Charlesista välittömästi Ison-Britannian kuningas. Vielä edellisenä päivänä Charles tunnettiin arvonimellä Walesin prinssi.

Kuninkaallinen valokuvaaja Arthur Edwards paljasti brittijournalisti Piers Morganille antamassaan haastattelussa olleensa Charlesin seurassa, kun tämä vietti kaikkien tietämättä viimeistä iltaansa prinssinä. Hän kertoi illallistaneensa Dumfries Housessa tuolloin vielä prinssinä tunnetun Charlesin kanssa Elisabetin kuolinuutista edeltävänä iltana.

– Se oli upea ilta, ja sitten seuraavana päivänä näin kaikkien poistuvan hotellista nopeasti, Edwards kertoi ja lisäsi tajunneensa tuolloin, että jotain on tapahtunut.

Kun kuolinuutinen saavutti Edwardsin, koki hän kertomansa mukaan myötätuntoa Charlesia kohtaan. Hän totesi oman äidin menettämisen olevan kova paikka kelle tahansa.

Edwards lisäsi, että äitinsä kuoleman lisäksi Charles menetti vastikään myös isänsä prinssi Philipin. Hän kuvailee Charlesin joutuneen menemään kaikkialle "rohkea ilme kasvoillaan".

– Minusta hän on tehnyt loistavaa työtä. Hän teki pitämällään puheella loistavan alun kuninkaana olemiselle.

Edwards kertoi tavanneensa uuden kuninkaan ja kuningatarpuoliso Camillan heidän palatessaan RAF Northolt -lentoasemalle Lontooseen Elisabetin kuoleman jälkeen. Kuninkaan kanssa käyty sananvaihto yllätti Edwardsin.

– (Charles) tuli luokseni ja kysyi: "Oletko kunnossa?" Sanoin: "Olen erittäin pahoillani menetyksestäsi." ja hän sanoi: "No, sen täytyi tapahtua jonain päivänä." Sitten hän vain taputti minua käsivarteen ja lähti, Edwards kertaa.

Edwards kertoi, miten hän ja kuningas olivat vielä keskiviikko-iltana viettäneet mukavia illallisjuhlia, nauraneet ja vitsailleet yhdessä. 24 tunnissa tapahtui suuri muutos. Edwards mainitsi vielä siitä, miten kuningas oli kysynyt nimenomaan hänen vointiaan, vaikka oli itse juuri menettänyt äitinsä.

– Hän yrittää selviytyä ja on huolissaan minusta. Sain siitä hieman voimaantumista.

Lähde: Hello!

Lue myös:

    Uusimmat