Mainos

Kuningatar Silvia joutui jälleen natsismiväitteiden kohteeksi

Ruotsalaisohjelman mukaan Silvia suojelee yhdistystä, jolla on vahvoja siteitä natsismiin Saksassa.

Ruotsin televisiokanava TV4 esittää Kalla faktas -ohjelmassaan uusia väitteitä kuningatar Silvian yhteydestä äärioikeistoon ja natsismiin.

Expressenin mukaan ohjelmassa pureudutaan ruotsalais-saksalaiseen seuraan, jonka suojelijana Silvia on toiminut 1980-luvulta saakka. Ohjelmassa haastatellun historian professorin Sverker Oredssonin mukaan kyseinen seura on vielä sodan jälkeenkin ollut tiiviissä yhteydessä natsismiin Saksassa.

Ohjelman mukaan seuraan kuuluu myös monia äärioikeistolaisia.

– Jokainen ihminen, jopa Hitler, pitäisi arvioida hänen virheidensä ja saavutustensa valossa – ei kamalana hirviönä, sanoo seuran entinen puheenjohtaja Gunnar Edlund ääninauhalla, joka kuullaan Kalla faktas -ohjelmassa.

Edlundilla on äärioikeistolaistausta ja hän on kirjoittanut seuran juhlakirjaan kappaleen sen yhteyksistä natsi-Saksaan sodan aikana.

Silvia ei ole itse kommentoinut asiaa, mutta Ruotsin hovi on antanut kommenttinsa ohjelmaan.

– Kuningatar pitää kaikkia ihmisiä yhdenvertaisina ja samanarvoisina, eikä hyväksy missään nimessä muukalaisvihaa. Jos selviää, että kuningattaren suojeleman yhdistyksen säännöt eivät ole samassa linjassa kuningattaren arvojen kanssa, on syytä harkita uudelleen tehtävää suojelijana, hovista sanotaan.

Silvian veli Ralf de Toledo Sommerlath on lisäksi kommentoinut TV4:n televisio-ohjelman väitteitä perheensä puolesta.

– Olen hämmentynyt siitä, että he yhä yrittävät. En tiedä, mitä seuraavaksi on luvassa. Minä en olle natsi, sisareni ei ole natsi. Meillä ei ole sen kanssa mitään tekemistä ja me vihaamme Hitleriä, hän toteaa.

Silviaan ja tämän perheeseen on aikaisemminkin liitetty natsiväitteitä. Joulukuussa 2012 kuningatar myönsi itse saaneensa selville, että hänen isänsä Walther Sommerlath oli Saksan natsipuolueen jäsen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja