Kuningatar Elisabetin rakkailla Balmoralin tiluksilla paljastui ällöttävä lieveilmiö – henkilökunta puuttui turistien sikailuun

4:24
Kuningatar Elisabet piti koronaviruksen jyllätessä vakavan puheen kansalleen

Kuningatar Elisabetin rakkaan Balmoralin linnan lähistöltä on löydetty runsaasti ihmisten jätöksiä ja vessapaperia.

Kuningatar Elisabet viihtyy tavallisesti kesäisin Skotlannissa Balmoralin tiluksillaan, mutta on tiettävästi ollut maaliskuusta saakka prinssi Philipin kanssa koronakaranteenissa Windsorin linnassa.

Brittimedioiden mukaan kuningattaren rakkailla Balmoralin tiluksilla jyllää kuitenkin ikävä ongelma: linnan mailta on löydetty ihmisten jätöksiä ja vessapaperia. Ällöttäviä yllätyksiä on havaittu aivan polkujen, purojen ja alueella olevien nähtävyyksien vierestä. 

Linnan henkilökunta nosti viime viikon lopulla esiin epämiellyttävän tilanteen sosiaalisessa mediassa ja vetosi alueella ulkoileviin turisteihin.

– Kun yleiset vessat ovat kiinni. Jos sinun täytyy pissata, tee se ystävällisesti vähintään 30 metrin päässä puroista. Jos sinulla on tarve ulostaa, tee se mahdollisimman kaukana rakennuksista, poluista, vesistöistä ja maatilan eläimistä. Hautaa uloste matalaan reikään ja peitä se turpeella, kuningattaren metsänvartijat ohjeistivat Twitterissä kuvan kera.

Ihmisiä muistuteltiin sosiaalisessa mediassa myös siitä, ettei alueella sovi tehdä avotulia. Lisäksi harmitusta henkilökunnassa on aiheuttanut se, että osa maastoon jätetyistä pyyhkeistä ei ole biohajoavia.

Tilanne kirvoitti runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa.

– Uskomatonta, että ihmisiä täytyy muistuttaa tämänkaltaisista asioista, Twitterissä ällisteltiin.

– Niin häijyä ja epäkunnioittavaa.

– Ällöttävää, mikä ihmisiä oikein vaivaa?

Sky Newsin mukaan yleiset vessat kuningattaren tilusten lähellä on suljettu koronavirukseen liittyvien rajoitusten vuoksi, mutta ihmiset ovat murtautuneet niihin.

– Tähän on yksinkertainen ratkaisu. Avatkaa vessat ja huolehtikaa niiden siisteydestä, Twitterissä huomautettiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja