Kuningatar Elisabetilla ja prinssi Philipillä on rakas yhteinen harrastus – uppoutuvat sen pariin ainoastaan rakkaassa Balmoralin linnassaan

4:24
Kuningatar Elisabet piti harvinaisen vakavan puheen kansalaisilleen koronaviruspandemian takia

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip nauttivat Balmoralin linnassa hyvin perinteisestä skotlantilaisesta harrastuksesta.

Kuningatar Elisabet, 94, ja prinssi Philip, 98, ovat olleet yhdessä eristyksessä Windsorin linnassa koronaviruksen takia maaliskuusta lähtien, sillä he kumpikin kuuluvat riskiryhmään korkean ikänsä takia. Kuninkaallisella parilla on ollut tapana viettää kesät yhdessä Skotlannissa Balmoralin linnassa, joka on ollut sekä Elisabetille että Philipille jo vuosikausien ajan rakas kesäkoti. Tänä vuonna koronaviruspandemian takia pari ei kuitenkaan sinne pääse. 

Elisabetilla ja Philipillä on myös yhteinen harrastus, jonka parissa he viettävät aikaa Balmoralissa. Kyseessä oleva harrastus on skottilainen tanssi, josta pariskunta on ollut innostunut vuosien ajan. Elisabet ja Philip jopa järjestävät Balmoralin linnassa vuosittain tanssijuhlia naapureilleen sekä henkilökunnan jäsenilleen.

Sosiaalisessa mediassa on pyörinyt hiljattainkin video, josta ilmenee skottilaisen tanssin olevan taito, jonka myös muut kuninkaallisen perheen jäsenet taitavat. Videolla näkyy muun muassa Elisabetin ja Philipin lasten prinssi Charlesin ja prinsessa Annen hallitsevan kyseisen tanssin salat. Video on peräisin vuoden 1990 tienoilta ja tanssin pyörteissä vilahtaa myös Charlesin silloinen puoliso, sittemmin edesmennyt prinsessa Diana.

Hovin henkilökunnan jäsenten mukaan 94-vuotias kuningatar Elisabet olisi täysin valmis palaamaan normaalilla tavalla velvollisuuksiensa pariin, kunhan se on vain sallittua. Kuningatar ei aio rikkoa hallituksen ohjeistuksia koronaviruksen suhteen, mutta hänen kerrotaan odottavan innolla asioiden normalisoitumista. Tällä hetkellä Elisabet hoitaa kaikki mahdolliset kuningattaren velvollisuutensa etänä Windsorin linnasta käsin.  

– Ei ole puhettakaan siitä, että hän astuisi syrjään, hän hoitaa täysillä tehtäviään valtion päämiehenä. 

Hiljattain brittilehti The Sun nosti kuitenkin esiin artikkelissaan vaietun skenaarion siitä, onko kuningatar Elisabetin paluu normaaliin työhönsä enää koskaan mahdollinen. Koronavirus ei ole katoamassa hetkeen mihinkään ja kuningatar kuuluu viruksen riskiryhmään, tapahtui mitä tahansa. 

Mikäli kuningatar kuitenkin pääsee palaamaan töidensä pariin, hän muuttaa takaisin Buckinghamin palatsiin, mikä toimii kuningattaren virka-asuntona Lontoossa. Sen sijaan vuonna 2017 kuninkaallisista velvollisuuksistaan eläköitynyt prinssi Philip palaa asumaan Woodfarm Cottageen Sandringhamin kartanon tiloille Norfolkiin, missä hän on asustellut eläkkeensä alkamisesta lähtien rauhassa Lontoon hälinän sijaan. 

Lähde: Cheat Sheet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja