Kuningatar Elisabetilta tiukka linjaus – näitä sanoja kuninkaalliset eivät koskaan käytä

8:39
Meghan ja Harry eivät kestä brittilehdistön painetta – muuttavatko kuninkaalliset Yhdysvaltoihin?

Kuningatar Elisabet pitää muun muassa "raskaana"-ilmaisua vulgaarina. 

93-vuotiaan kuningatar Elisabetin ei koskaan kuule kiroilevan julkisesti. On olemassa myös liuta sanoja, joita kuningatar ei muista syistä siedä kuulla. 

Yksi sanoista, joita kuningatar ei kertakaikkiaan voi sietää ja pitää varsin vulgaarina, on "pregnant" eli "raskaana". Muun muassa herttuatar Meghanin on kuultu käyttävän sanaa, mutta hän tietää kuitenkin olla käyttämättä sitä kuningattaren läsnäollessa. 

Kuningatar suosii mieluummin "in the family way" -ilmaisun käyttämistä. Ilmaisulle ei ole suoraa suomennosta, mutta se on vanha englanninkielinen tapa puhua naisesta tai miehestä, joka on tulossa vanhemmaksi. 

On myös muita sanoja, joita kuninkaalliset eivät käytä, oli kuningatar läsnä tai ei. Puhuessaan vessasta kuninkaalliset eivät käytä sanaa "toilet" vaan sen sijaan valitsevat sanat "loo" tai "lavatory". Hajuvesistä puhuttaessa käytetään sanaa "scent" eikä "perfume". 

Viitatessaan yläluokkaisiin asioihin kuninkaalliset eivät käytä myöskään sanaa "posh", vaan sen sijaan sanaa "smart". 

Lähde: Cheatsheet

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja