Mainos

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin pelätään vahingoittavan kuninkaallista perhettä: "Erittäin raakaa"

Kuninkaallisten asiantuntijoiden mukaan prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin toimet voivat vahingoittaa kuninkaallista perhettä.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan avasivat elämäänsä harvinaisella tavalla hiljattain julkaistussa Harry & Meghan: An African Journey -dokumentissa. Elokuvassa nähtiin henkilökohtaisia haastatteluja, joissa pari kertasi elämänsä suurimpia haasteita, joista yksi on jatkuva ja ankara mediamyllytys. 

Vaikka vilpittömän oloiset haastattelut ovat synnyttäneet myötätuntoa kuninkaallista paria kohtaan, ovat kuninkaalliset asiantuntijat olleet tyrmistyneitä Harryn ja Meghanin toimista. Asiantuntijoiden mukaan pari toimii täysin väärällä tavalla ja heidän olisi mieluummin tullut seurata Harryn isoäidin kuningatar Elisabetin ohjeita, mitä tulee median kanssa toimimiseen. 

Yksi Elisabetin tärkeimmistä ohjeista on se, ettei kuninkaallisten sovi vaikuttaa siltä, että he ovat puolustuskyvyttömiä. Lisäksi kuninkaallisten tulisi aina koordinoida omat tekemisensä ja sanomisensa muiden kuninkaallisten kanssa.

Vaikka kuninkaallisessa perheessä olisi konflikteja, asiantuntijoiden mukaan sen täytyy kuitenkin vaikuttaa ulospäin olevan yhtenäinen. Prinssi Harry rikkoi tätäkin sääntöä hiljattain paljastamalla, että hänen välinsä isoveljeensä prinssi Williamiin ovat viilentyneet. 

– Sussexit ovat vaarassa jättää huomiotta kaikki nämä säännöt, toimittaja Charles Moore kertaa. 

Harry ja Meghan ovat olleet lähes muutaman vuoden ajan jatkuvasti brittimedian suosikkikohde ja pariskunnan elämää riepotellaan jatkuvasti mediassa, myös valheellisesti. Harry rikkoi hiljattain perinteitä ilmoittaessaan, että hän haastaa brittiläisen lehdistön edustajia oikeuteen valheellisesta uutisoinnista. 

Kuninkaallisen elämäkerturin Penny Junorin mukaan herttuaparin tapa taistella mediaa vastaan on suuri virhe. 

– Brittiläisellä kuninkaallisella perheellä on pitkät perinteet siinä, miten he sivuuttavat kohtaamansa kritiikin pää pystyssä. Kriisejä tulee ja menee, ihmisiä kritisoidaan, usein median toimesta hetken verran, ja sitten siirrytään eteenpäin. 

Asiantuntijoiden mukaan kuninkaallisten tulisi luoda median kanssa suhteita eikä hyökätä sitä vastaan. Kuninkaallisen asiantuntijan Russell Myersin mukaan herttuatar Meghanin paljastus siitä, etteivät monet ole kysyneet hänen voinnistaan voi olla vahingollinen muille kuninkaallisille. 

– Mielestäni se on erittäin, erittäin raakaa. Se on hyvin tunteellista. Tämä saattaa olla hyvin vahingollista kuninkaalliselle perheelle. Mitä hän tarkoittaa sanoessaan sen? Myers pohtii. 

Lähde: Cheatsheet

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja