Kuningatar Elisabetilla on ollut äärimmäisen raskas vuosi – näin monarkki voi sisäpiiriläisten mukaan henkisesti

1:26
Kuningatar Elisabet saavutti vuonna 2017 ennätyksen, kun hänestä tuli Britannian pisimpään hallinnut monarkki.

Vuosi 2021 on ollut erityisen hankala Britannian kuninkaallisille.

Ison-Britannian kuningatar Elisabetille kulunut vuosi on ollut jo hänen seitsemäskymmenes vuotensa monarkkina. Samalla kulunut vuosi on taatusti ollut yksi kuningattaren elämän kuluttavimmista vuosista, uutisoi People.

Huhtikuussa kuningatar menetti tukensa ja turvansa, kun prinssi Philip menehtyi vain hieman ennen 100-vuotissyntymäpäiviään. Elisabet ja Philip ehtivät olla naimisissa 73 vuotta.

Ylimääräistä stressiä ja huolta on aiheuttanut varmasti myös Elisabetin toiseksi vanhimman pojan, prinssi Andrewn ryvettyminen liikemies Jeffrey Epsteinin toimiin liittyvässä seksiskandaalissa. Myös viilentyneet välit pojanpoika prinssi Harryyn ja tämän vaimoon herttuatar Meghaniin painavat taatusti kuningattaren mieltä. 

Kaiken lisäksi kuningattarella on ollut omiakin terveysongelmia. Elisabet joutui lokakuussa viettämään jopa yön sairaalassa.

Hovin sisäpiiriläisten mukaan kuningattarella on kuitenkin keino selvitä niin henkilökohtaisista kuin julkisista takaiskuista.

Henkinen kurinalaisuus on auttanut kuningatarta 

Kuningattaren lähipiiriin kuuluva lähde paljastaa, että 95-vuotias Elisabet koettaa pitää perheen ja julkisuuden hieman erillään, ettei kaikesta tulisi liian ylivoimaista.

Myös kuningattaren pitkäaikainen elämäkerran kirjoittaja Ingrid Seward toteaa, että kuningattaren kyky lokeroida asioita on ollut hänelle erityisen hyödyllinen koko elämänsä aikana.

– Pojimmiltaan hän laittaa asioita laatikoihin ja sanoo, "tuo voidaan käsitellä torstaina", Seward mainitsee esimerkkinä.

– Hän ei anna asioiden kerääntyä sisälleen. Hän on henkisesti kurinalainen, ja se on auttanut häntä näiden 70 vuoden aikana. Se on auttanut häntä käsittelemään kaikkia asioita ja estänyt asioiden tulemisen liian ylivoimaisiksi, Seward jatkaa.

Kuningattaren henkinen kurinalaisuus on Sewardin mukaan mahdollistanut myös sen, että hän ylipäätään pystyy vielä työskentelemään näin korkealla iällä. 

Kuningatar kestää takaiskuja

Kuningattaren ryhti on mennyt hieman kumarammaksi ja hänet on nähty hiljattain kulkemassa myös keppi tukenaan, mutta People-lehdelle avautunut hovin sisäpiiriläinen toteaa, että hänen kasvonsa ovat edelleen kirkkaat ja iloiset.

– Hänen flegmaattinen luonteensa ja "iskunvaimentimensa" ovat sellaiset, että hän kestää takaiskuja. Minusta tuntuu, että hän voi jatkaa jonkin aikaa, sisäpiiriläinen toteaa Peoplelle ja mainitsee lisäksi kuningattaren tempperamentin ja uskon.

Kuningatar suunnittelee parhaillaan kuninkaallisen perheen joulunviettoa Sandringhamissa, joka on ensimmäinen joulu 73 vuoteen, jonka kuningatar viettää ilman rakasta aviomiestään.

– Hän tulee kaipaamaan Philipin kumppanuutta syvästi. Mutta hän on hyvin tyyni ihminen, sisäpiiriläinen kertoo.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja