Kuningatar Elisabet peruu perinteikkään jouluruokailun

Perumisen syyksi on ilmoitettu koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisevyys.

Koronapandemia kurittaa edelleen Britannian kuningashovin perinteitä. Juuri tulleen tiedon mukaan kuningatar Elisabet, 95, peruu perinteikkään kuningasperheen joululounaan haikein mielin. Lounas oli tarkoitus järjestää ensi tiistaina kuningattaren kotona Windsorin linnassa.

Perumisen syyksi ilmoitettiin koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisevyys. Kuninkaalliset lähteet kertovat Hellon mukaan, että vaikka perinteikkään tilaisuuden peruminen on ikävää, on se tällä hetkellä ainoa oikea tapa toimia. Myös viime vuoden joululounas peruuntui koronapandemian vuoksi.

Prinssi Williamja hänen vaimonsa herttuatar Catherine, sekä parin lapset George, Charlotteja Louis ovat osallistuneet vuosittain kyseiselle lounaalle. Myös prinsessa Eugenien, prinsessa Beatricen sekä Mike ja Zara Tindallin on nähty saapuvan palatsin porteista joulupöydän ääreen vuosittain.

Yleensä kutsun ovat saaneet myös kuningattaren serkut, kuten Gloucesterin herttua ja herttuatar, Kentin herttua prinssi Edward, Kentin prinssi Michael ja hänen vaimonsa, paronitar Marie-Christine von Reibnitz.

Tänä vuonna kuningatar Elisabet viettää joulua Windsorin linnassa ensimmäistä kertaa 33 vuoteen. Lisäksi kyseessä on ensimmäinen joulu ilman huhtikuussa edesmennyttä aviomiestään prinssi Philipiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja