Kuningatar Elisabet lähetti viestin koronaviruksen kanssa painivalle pääministerille – tämä Boris Johnsonin tilanteesta tiedetään

0:49
Katso pysäyttävä video: Näin korona leviää aivastuksen jälkeen

Tehohoitoon siirretyn Boris Johnsonin terveydentilasta tuli eilen hetkessä maailmalaajuinen huolenaihe, kun Britannian pääministeri siirrettiin tehohoitoon koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi. 

Sunnuntainaja jopa sairaalaan joutumisen jälkeen pääministeri uskoi johtavansa Britanniaa sairaalapedistä käsin, mutta lopulta Johnsonin oli taivuttava sitkeän taudin edessä. Häntä tuuraa tällä hetkellä Britannian ulkoministeri Dominic Raab.

Pääministerin tiedottajan mukaan Boris Johsonin, 55, tila on pysynyt vakaana viime yön aikana. Tiedottajan mukaan pääministeri ei ole tarvinnut happikonetta hengittämiseen. Tiedottaja korostaa, ettei pääministeri ole kärsinyt keuhkokuumeesta. 

Myös Kuningatar Elisabet on hengessä mukana

BBC:n mukaan Raab kertoi tänään päivittäisessä koronavirusinfossa, että Johnson on ”hyvällä tuulella” ja että pääministeri kykenee hengittämään ilman hengityskoneen apua. Johnson on kuitenkin saanut sairaalassa ”tavanomaista happihoitoa”.

– Kaikki ajatuksemme ja rukouksemme ovat tällä hetkellä suunnattu pääministerille, Carrielle ja koko hänen perheelleen, ulkoministeri sanoi puheessaan. 

– Olen täysin varma, että hän selviää tästä, sillä pääministerimme jos joku on taistelija. Hän palaa ruoriin ja johtaa meidät tämän kriisin läpi, Raab vakuutti. 

Myös Kuningatar Elisabet on osoittanut myötätuntonsa pääministerille ja tämän perheelle. Buckinghamin palatsin mukaan kuningatar välitti Johnsonin perheelle viestin, jossa kertoi Boris Johnsonin olevan hänen ajatuksissaan ja toivovansa pääministerille pikaista toipumista. 

Oireita on ollut jo toista viikkoa

Johnson kertoi positiivisesta koronavirustestistään julkisuuteen 27. maaliskuuta. Sen jälkeen pääministeri vetäytyi eristykseen ja työskenteli virka-asunnoltaan.

Johnsonin oli määrä palata töihin viime perjantaina seitsemän päivän kotieristyksen jälkeen. Hänellä oli kuitenkin tuolloin edelleen korkea kuume, joten eristystä päätettiin jatkaa. Johnson passitettiin sairaalaan testeihin sunnuntaina. 

Nähtiin julkisuudessa viimeksi vajaa viikko sitten

Pääministerin tilan huononemisesta oli huhuttu joitakin päiviä ennen sairaalahoitoa. Viime viikolla julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan Johnson olisi ollut vakavammin sairas kuin hän tai hänen esikuntansa olivat halukkaita myöntämään.

Johnsonin esikunta kielsi aiemmin, että pääministerin terveydentilassa olisi tapahtunut selkeää huononemista. Johnson nähtiin viimeksi julkisuudessa viime viikon torstaina. Hän osallistui asunnollaan tapahtumaan, jossa osoitettiin suosiota terveydenhuollon työntekijöille.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja