Britannian pääministeri Boris Johnson on joutunut tehohoitoon koronaviruksen vuoksi – ulkoministeri tuuraa toistaiseksi

5:50
Miksi yksi sairastuu koronaviruksesta vakavasti ja toinen ei? Nämä asiat saattavat vaikuttaa taudin vakavuuteen

Britannian pääministeri Boris Johnson, 55, on siirretty tänään tehohoitoon koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi. Asiasta kertovat muun muassa Reuters sekä BBC

Uutistoimisto Reutersin mukaan pääministerin tila on huonontunut entisestään tämän päivän aikana, ja hänet on siksi siirretty tehohoitoon Lontoon St Thomasin sairaalassa. Tiedottajan mukaan pääministeri saa "erinomaista hoitoa", josta pääministeri on myös kiittänyt hoitohenkilökuntaa. 

– Tämän iltapäivän aikana pääministerin tila on huonontunut, ja lääketieteellisen ryhmänsä suosituksesta hänet on siirretty sairaalan tehohoitoyksikköön, tiedottaja kertaa tilannetta BBC:lle. 

Britannian hallituslähteet vakuuttivat aiemmin tänään, että Johnson on edelleen täysin kykenevä johtamaan maata, vaikka hän on sairaalassa. Times-lehden mukaan Johnson on saanut tänään muun muassa happihoitoa.

Koska tilanne on muuttunut radikaalisti, Johnson on pyytänyt ulkoministeri Dominic Raabia tuuraamaan häntä. 

"Olen hyvällä tuulella"

Aiemmin tänään Johnson kertoi Twitter-tilillään olevansa hyvällä tuulella.

– Menin eilen illalla lääkärini suosituksesta sairaalaan joihinkin rutiinitesteihin koronavirusoireideni vuoksi. Olen hyvällä tuulella ja pidän yhteyttä tiimiini, sillä toimimme yhdessä taistelussa koronavirusta vastaan ja pitääksemme kaikki turvassa, Johnson muotoili tviitissään. 

Johnson kertoi kymmenen päivää sitten, että hänen koronavirustestinsä oli positiivinen. Sen jälkeen pääministeri vetäytyi eristykseen ja työskenteli virka-asunnoltaan, kunnes komento sairaalaan tuli.

Johnsonin oli määrä palata töihin perjantaina seitsemän päivän kotieristyksen jälkeen. Hänellä oli kuitenkin tuolloin edelleen korkea kuume, joten eristystä päätettiin jatkaa.

Myös puoliso on sairaana

Pääministerin tilan huononemisesta oli huhuttu joitakin päiviä. Lehden viime viikolla saamien tietojen mukaan Johnson olisi ollut vakavammin sairas kuin hän tai hänen esikuntansa olivat halukkaita myöntämään. Tuolloin Johnsonin esikunta kuitenkin kielsi, että pääministerin terveydentilassa olisi tapahtunut selkeää huononemista.

Johnson nähtiin viimeksi julkisuudessa torstaina. Hän osallistui tuolloin asunnollaan tapahtumaan, jossa terveydenhuollon työntekijöille osoitetaan kiitoksia ja suosiota taputtamalla.

Myös Johnsonin kumppani, parin ensimmäistä lasta odottava Carrie Symonds on kertonut olleensa sairaana. Hän sanoi olevansa toipumassa.

Kello 22.37: Lisätty tiedottajan kommentit.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja