Koronaviruksen vuoksi tehohoitoon joutunut Boris Johnson palaa töihin – pääministeri saattaa esiintyä kansalle jo huomenna

Koronaviruksen seurauksena sairastunut Britannian pääministeri Boris Johnson palaa töihin maanantaina, kertovat useat kansainväliset mediat.

Katso yllä oleva video: Koronarokotetta testattiin ensimmäisiin ihmisiin – koehenkilöitä jännitti ensimmäinen piikki: "Täytyy vain luottaa, että työ on tehty niin hyvin kuin mahdollista".

Lääkärin ohjeista riippuen Johnson saattaa jo maanantaina pitää pääministerin päivittäisen lehdistötilaisuuden, kirjoittaa Sky News.

CNN:n mukaan Johnsonin tehtäviä hoitanut ulkoministeri  Dominic Raab väistyy sivuun, jotta Johnson voi palata täysin tehtäviinsä.

Pääministerin kansliasta kerrotaan molemmille medioille, että Johnson on jo erittäin halukas palaamaan töihin.

– Herra Johnson on ajan tasalla Britannian koronavirustoimien kehityksestä, ja hänelle on annettu yksityiskohtainen selonteko tähän mennessä tehdystä poliittisesta työstä liittyen taudin torjunnan seuraavaan vaiheeseen, Sky Newsille kerrottiin.

Johnson sairastui viruksen vuoksi niin pahasti, että joutui useiksi päiviksi tehohoitoon. Hän sai happihoitoa, mutta ei joutunut hengityskoneeseen.

Pääministeri pääsi pois sairaalasta kaksi viikkoa sitten. Hän kertoi koronavirustartunnastaan maaliskuun lopussa.

Hallituksen mukaan huippukohta ohitettu

Pääministeri palaa työhönsä samaan aikaan, kun Britanniassa pohditaan koronavirustoimien jatkoa ja rajoitusten tulevaisuutta.

Maan hallitus kertoi aikaisemmin viikolla, että virustartuntojen huippukohta oli ohitettu.

Johnson on aikaisemmin saanut kritiikkiä maan koronatoimista.

Sunday Times -lehti kirjoitti viikko sitten, että Johnsonin saamattomuus ja löperö toiminta pahensivat koronavirustilannetta maassa ja saattoivat aiheuttaa tuhansia ylimääräisiä kuolemantapauksia. Hallitus tyrmäsi tuolloin syytökset.

Tilastosivusto Worldometersin mukaan Britanniassa on todettu lähes 150 000 koronavirustartuntaa.

Se on yli 2 180 tartuntaa miljoonaa asukasta kohden, kun vastaava luku Suomessa on päälle 800.

Britanniassa yli 20 000 ihmistä on kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin.

Lue myös:

    Uusimmat