Tehohoitoon joutuneelle Boris Johsonille satelee paranemistoivotuksia EU-johtajilta: "Ajatukseni ovat sinun ja perheesi kanssa"

Armeija apuun New Yorkissa, Britannian kuningatar pitää historiallisen puheen – tässä koronaviruspandemian tärkeimmät uutiset maailmalta. 8:19
Video kertoo, miten pahentuneeseen koronatilanteeseen on eri maissa reagoitu

Tehohoitoon koronaviruksen takia joutunutta pääministeri Boris Johnsonia sijaistava ulkoministeri Dominic Raab, 46, sanoi Britannian hallituksen vievän Johnsonin koronavirussuunnitelmia eteenpäin.

Raabin mukaan hallitus keskittyy varmistamaan, että se vie eteenpäin pääministerin linjauksia ja suunnitelmia koronaviruksen kukistamiseksi.
Johnsonin suhde EU:hun on ollut kivinen, mutta sotakirves unionin johdon kanssa on nyt väliaikaisesti haudattu.

Hänelle toivotti pikaista paranemista muun muassa EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

Oman toivotuksensa lähetti myös EU:n brexit-neuvottelija Michel Barnier, jolla todettiin itsekin maaliskuussa koronavirustartunta. Barnier toipuu karanteenissa Ranskassa.
– Toivon Boris Johnsonille kaikkea hyvää ja pikaista paranemista. Ajatukseni ovat sinun ja perheesi kanssa, Barnier tviittasi.

Myös Trump toivotteli paranemisia

Johnson sai paranemistoivotukset myös Atlantin toiselta puolelta.
– Haluan toivottaa kaikkea hyvää erittäin hyvälle ystävälleni ja maamme ystävälle, pääministeri Boris Johnsonille, sanoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump päivittäisessä tiedotustilaisuudessa.
– Olemme hyvin surullisia kuullessamme, että hänet vietiin tänä iltapäivänä tehohoitoon. Amerikkalaiset rukoilevat hänen toipumisensa puolesta.
Trumpin kanssa Johnson on yleensä tullut hyvin toimeen, sillä heitä yhdistää epäsovinnainen poliittinen tyyli.

Sitkeitä oireita

Johnson  määrättiin tehohoitoon koronaviruksen vuoksi, vahvisti Johnsonin esikunta maanantai-iltana. Hänellä oli yskää ja korkea kuume.

Johnsonia tuuraa ulkoministeri Dominic Raab.
Johnson passitettiin sairaalaan testeihin sunnuntaina, ja vielä aiemmin eilen hän johti maatansa sairaalapedistä.

Lue myös:

    Uusimmat