Britannian pääministeri Boris Johnson sairaalahoitoon koronavirustartunnan takia – sairastui yli viikko sitten, oireet edelleen sitkeitä

8:19
MTV Uutiset Live: Armeija apuun New Yorkissa, Britannian kuningatar pitää historiallisen puheen – tässä koronaviruspandemian tärkeimmät uutiset maailmalta

Britanniassa pääministeri Boris Johnson on siirtynyt eilen illalla sairaalaan koronavirustartuntansa takia. Pääministerin esikunnan mukaan kyse on varotoimista ja sairaalassa otetaan "rutiinitestejä".

Asiasta kertoo muun muassa Guardian.

Johnson, 55, kertoi kymmenen päivää sitten, että hänen koronavirustestinsä oli positiivinen. Sen jälkeen pääministeri vetäytyi eristykseen ja on työskennellyt virka-asunnoltaan. 

Tuuraaja tiedossa

Pääministerin tiedottajan mukaan Johnsonilla on edelleen ollut sitkeitä oireita ja hän siirtyi sairaalaan lääkärinsä suosituksesta. Yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Johnsonin on määrä olla sairaalassa yli yön.

Guardianin mukaan Johnson jatkaa edelleen tehtävässään. Jos Johnson estyy hoitamasta tehtäväänsä, Britannian ulkoministerin Dominic Raabin on määrä sijaistaa häntä.

Lehden mukaan Raab olisi joka tapauksessa johtamassa maanantaiaamuna kokoontuvan hallituksen koronavirustyöryhmän kokouksen.

Viimeksi julkisuudessa torstaina

Uutistoimisto AFP:n mukaan Johnsonin oli määrä palata töihin perjantaina seitsemän päivän kotieristyksen jälkeen. Hänellä oli kuitenkin tuolloin edelleen korkea kuume, joten eristystä päätettiin jatkaa.

Guardianin mukaan pääministerin tilan huononemisesta on huhuttu joitakin päiviä. Lehden viime viikolla saamien tietojen mukaan Johnson olisi vakavammin sairas kuin hän tai hänen esikuntansa ovat halukkaita myöntämään. Tuolloin Johnsonin esikunta kuitenkin kielsi, että pääministerin terveydentilassa olisi tapahtunut selkeää huononemista.

BBC:n mukaan Johnson nähtiin viimeksi julkisuudessa torstaina. Hän osallistui tuolloin asunnollaan tapahtumaan, jossa terveydenhuollon työntekijöille osoitetaan kiitoksia ja suosiota taputtamalla.

Myös Johnsonin kumppani, parin ensimmäistä lasta odottava Carrie Symonds on kertonut olleensa sairaana. Hän sanoi olevansa toipumassa. Britanniassa koronavirustartunta todettiin aiemmin myös terveysministeri Matt Hancockilla. Hän palasi töihin perjantaina viikon kotonaolon jälkeen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja