Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip juhlivat timanttihäitään Maltalla

Nuori kruununprinsessa Elisabet avioitui prinssi Philip Mountbattenin kanssa marraskuun 20. päivänä vuonna 1947.

Englannin kuningatar Elisabet ja prinssi Philip ovat juhlistaneet 60-vuotishääpäiväänsä palaamalla nuoruutensa muistorikkaisiin maisemiin Maltalle.

Pariskunta vietti saarella kaksi vuotta avioliittonsa alkumetreillä 1949-1951, kaukana julkisuuden valokeilasta. Kuningattaren tiedetään muistelevan tuota aikaa erityisen lämpimästi.

- Se oli ainut jakso heidän elämässään, jonka he saivat viettää edes jotenkin normaalia elämää, muistutti sanomalehti Daily Telegraph.

Pariskunnan ohjelmassa oli muun muassa kävelyretki pääkaupunki Vallettan sataman maisemissa.

Kuningattaren ja prinssipuolison timanttihäiden juhlinta käynnistyi jo eilen messulla Lontoon Westminster Abbeyssa. Canterburyn arkkipiispa kiitteli puheessaan etenkin pariskunnan kestävyyttä jatkuvan julkisen silmälläpidon alla.

- Emme juhlista vain avioliittoa, vaan myös monarkin ja kansan välistä suhdetta, jonka symbolina tämä avioliitto on, arkkipiispa Rowan Williams sanoi.

Nuori kruununprinsessa Elisabet avioitui prinssi Philip Mountbattenin kanssa marraskuun 20. päivänä vuonna 1947. Avioliiton katsottiin olleen tärkeä hengennostattaja sodasta toipuvalle Britannialle, joka oli sodan melskeessä menettänyt niin taloudellisen kuin poliittisenkin johtoasemansa maailmassa.

Heidän liittonsa on osoittautunut kestäväksi, toisin kuin monet muut liitot kuningashuoneessa.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat