Kuningatar Elisabet, 94, palasi rakkaan harrastuksensa pariin – hovi julkaisi uusia kuvia

0:53
Kuningatar Elisabeth ja prinssi Philip syöttivät banaaneja Donna-norsulle vuonna 2017.

Kuningatar on tunnettu hevosharrastuksestaan. 

Iso-Britannian kuningatar Elisabet,94, ikuistettiin ratsastamassa 14-vuotiaan hevosen selässä Lontoon länsipuolelta, Windsorin alueella viime viikonloppuna. Kuningatar on nähty viimeksi julkisesti silloin, kun Iso-Britannia alkoi sulkea paikkoja koronatilanteen myötä. 

Kuningatar oli pukeutunut vihreään, tyylikkääseen jakkutakkiin, päässään hänellä oli värikäs huivi. 

(Voit selata kuvia sen oikealta. Selatessa kuvia näet kuningattaresta myös vanhempia otoksia harrastuksensa parissa.)

Kuningatar Elisabetilla on suuri palo ratsastukseen sekä hevosurheiluun. Hänet on kuvattu useaan otteeseen hevosen selästä vuosikymmenten aikana, kertoo CNN. 

Hovin rikkain jäsen

MTV Uutiset uutisoi toukokuun alussa kuningattaren varallisuudesta. 94-vuotias kuningatar Elisabet on elänyt elämänsä palatseissa vaurauden ja rikkauksien keskellä. Elisabet onkin kirkkaasti kuninkaallisen perheen rikkain jäsen ja hänen varallisuutensa on arvioitu olevan vajaan 390 miljoonan euron arvoinen, kertoo Standard. Kuningatar omistaa useita kiinteistöjä sekä hänellä on muun muassa arviolta satojen miljoonien arvoinen korukokoelma. Kuningattaren elämää ja kuninkaallisten velvollisuuksien hoitamista rahoitetaan Sovereign Grant -apurahan avulla. Siitä huolimatta kuningatar Elisabet kuitenkin maksaa veroja aivan samalla tavalla kuin kaikki muutkin Ison-Britannian kansalaiset. 

Siitä huolimatta Elisabet ei ole lähellekään rikkain kuninkaallinen maailmassa, eikä edes Euroopassa. Business Insiderin mukaan esimerkiksi Monacon ruhtinas Albert, 62, omistaa noin neljäsosan hallitsemastaan maasta ja hänen arvioitu varallisuutensa on noin 900 miljoonaa euroa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja