Kuningatar Elisabetin uusi muotokuva julkaistiin – koskettava yksityiskohta kiinnitti huomion

Näin Elisabet nousi kuningattareksi 70 vuotta sitten 2:50
Näin Elisabet nousi kuningattareksi 70 vuotta sitten!

Kuningatar Elisabetin yllä nähdään vaaleansininen mekko sekä kultakorut.

Iso-Britannian hovi julkaisi kuningatar Elisabetista tuoreen muotokuvan platinajuhlan kunniaksi. Kuningatar Elisabetin uskomatonta 70-vuotista hallitsijakautta juhlistetaan monilla tapahtumilla läpi vuoden.

Kuningattaren tuoreen muotokuvan kuvasi valokuvaaja Ranald Mackechnie Windsorin linnassa 25. toukokuuta.

– Kiitos kaikille, jotka ovat osallistuneet yhteisöjen, perheiden, naapureiden ja ystävien koolle kutsumiseen Platinum Jubilee -juhlaan Iso-Britanniassa ja koko Kansainyhteisössä, hovin virallisessa Instagram-julkaisussa kirjoitetaan.

Muotokuvan taustalla näkyy linnan pyöreä torni ja kuningas Kaarle II:n patsas, joka seisoo linnan nelikulmassa. Kuningatar Elisabetin yllä on puolestaan vaaleansininen mekko sekä kultaisia koruja. 

Muotokuvassa huomio kiinnittyi erityisesti kuningattaren vasempaan nimettömään, jossa kuningatar pitää edelleen vihkisormustaan. Elisabetin mies prinssi Philip menehtyi viime vuoden huhtikuussa 99-vuotiaana, mutta sormusta 96-vuotiasta kuningatar ei ole kuitenkaan poistanut. 

– Tiedän, että näistä juhlatilaisuuksista syntyy monia onnellisia muistoja. Olen edelleen inspiroitunut minulle osoitetusta hyvästä tahdosta ja toivon, että seuraavat päivät antavat mahdollisuuden pohtia kaikkea, mitä on saavutettu viimeisen seitsemänkymmenen vuoden aikana, kun katsomme tulevaisuuteen luottavaisina ja innostuneina, kuningattaren päivityksessä todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat