Kuningatar Elisabet on erittäin rikas – maailman suosituin monarkki ei silti yllä lähellekään varakkaimpien kuninkaallisten joukkoa

4:24
Kuningatar Elisabet piti historiallisen puheen kansalaisilleen

Kuningatar Elisabet ei maailman mittatasolla yllä edes kymmenen rikkaimman kuninkaallisen joukkoon.

94-vuotias kuningatar Elisabet on elänyt elämänsä palatseissa vaurauden ja rikkauksien keskellä. Elisabet onkin kirkkaasti kuninkaallisen perheen rikkain jäsen ja hänen varallisuutensa on arvioitu olevan vajaan 390 miljoonan euron arvoinen, kertoo Standard. Kuningatar omistaa useita kiinteistöjä sekä hänellä on muun muassa arviolta satojen miljoonien arvoinen korukokoelma. Kuningattaren elämää ja kuninkaallisten velvollisuuksien hoitamista rahoitetaan Sovereign Grant -apurahan avulla. Siitä huolimatta kuningatar Elisabet kuitenkin maksaa veroja aivan samalla tavalla kuin kaikki muutkin Ison-Britannian kansalaiset. 

Siitä huolimatta Elisabet ei ole lähellekään rikkain kuninkaallinen maailmassa, eikä edes Euroopassa. Business Insiderin mukaan esimerkiksi Monacon ruhtinas Albert, 62, omistaa noin neljäsosan hallitsemastaan maasta ja hänen arvioitu varallisuutensa on noin 900 miljoonaa euroa. Lisäksi Albert omistaa edesmenneen äitinsä Grace Kellyn entisen kodin Yhdysvaltojen Philadelpiassa, jonka arvo on arviolta 675 000 euroa. Lisäksi Albertilla on antiikkinen autokokoelma sekä erittäin arvokas postimerkkikokoelma. 

Seuraavana listalla on Liechtensteinin ruhtinas Hans Adam, 72, jonka varallisuus on arviolta yli 3 miljardia euroa. Varallisuus on tätä luokkaa suurimmaksi osin Liechtensteinin ruhtinaskunnan yksityisomistuksessa olevan pankin LGT Groupin ja Liechtensteinin prinssin säätiön kautta tehtyjen investointien vuoksi. Säätiö pitää hallussaan niin kiinteistöjä, metsää kuin viinitiloja. 

Euroopan rikkain kuninkaallinen on kuitenkin Luxemburgin suurherttua Henri, 65. Henrin varallisuuden on arvioitu olevan noin 3,6 miljardia euroa. Luxemburgin herttuaperhe ei saa työstään palkkaa, mutta heille myönnetään vuosittain vajaat 300 000 euroa rahoittamaan toimintaansa. 

Maailman rikkaimmista kuninkaallisista puhuttaessa sen sijaan on siirryttävä Euroopan ulkopuolelle. Koko maailman rikkain kuninkaallinen löytyy Aasiasta ja se on Business Insiderin mukaan Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkorn, 67. Thaimaan kuninkaan varallisuus on noin 27 miljardia euroa. Kuningas perheineen on tehnyt omaisuutensa muun mualla erilaisilla sijoituksilla. Kuningas Vajiralongkorn myös omistaa 545 karaatin Golden Jubilee -timantin, joka on maailman suurin leikattu ja viistehiottu timantti. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja