Mainos

Kun terveellisyys menee liian pitkälle – fitnessbloggari puhuu avoimesti liikunta-addiktiostaan

Moni meistä voi ajatella, että liikunnasta puhuttaessa sana ”liikaa” ei ole vaihtoehto. Eräs fitnessbloggari kertoo oman tarinansa siitä, milloin liika todellakin on liikaa.

Samaan aikaan kun toiset joutuvat kamppailemaan saadakseen itsensä ylös sohvalta edes muutaman kerran viikossa, toiset kärsivät harvemmin puhutusta ongelmasta – liikunta-addiktiosta.

Fitnessbloggari Queen City Sweat paljasti vähän aikaa sitten Instagram-tilillään, kuinka tuhoisaksi asiat voivat mennä, jos terveellinen elämä lipsahtaa pakkomielteen puolelle.

Some aiheutti vakavan kierteen

Jakamallaan kuvaparilla nainen haluaa kertoa, millaisia henkisiä ja fyysisiä vaikutuksia liiallisella treenaamisella hänen kohdallaan oikein oli. 

– Vasemmassa kuvassa olin koukussa treenaamiseen ja olin polttamassa itseäni loppuun. En syönyt lähellekään niin paljoin kuin minun olisi pitänyt, mikä johti anemiaan ja niin suureen energiavajeeseen, että jaksoin tuskin nousta sängystä ylös, nainen selittää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka energiaa riitti tuskin peruselintoimintoihin, tästä huolimatta nainen kertoo raahanneensa itsensä salille ja lenkkipoluille päivästä toiseen. Syy tähän? Instagram.  

Nainen kertoo vertailleensa itseään ja elämäänsä muiden omiin pohtien, kuinka hoikaksi hän voisikaan päästä. Kuinka terveellisesti hän voisikaan elää? Aina löytyi joku häntä parempi, kauniimpi, terveellisempi tai hoikempi. 

Ymmärsi tasapainon todellisen merkityksen

Nyt pakkomielteestään yli päässyt nainen kertoo, miksi kenenkään ei tulisi antaa vaa’an lukeman tai sosiaalisen median kahlita elämäänsä. Tämän hän on itse oppinut kantapään kautta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tärkeintä on, kuinka paljon onnellisempi olenkaan oikeassa kuvassa. Vihdoin ymmärrän termin tasapaino. Vanha käsitykseni tasapainosta oli rajoittaa kaloreita arkisin, ahmia viikonloppuisia ja sitten rangaista itseäni juoksemalla maileja mailien perään.

– Mitä tasapaino merkitsee minulle nyt? Se on kehon viestien kuuntelemista, intuitiivista syömistä (ei makrojen ja kaloreiden laskemista), kehon ravitsemista kunnon ruoalla, lepopäivien pitämistä silloin kun kehoni sitä tarvitsee. Ja mikä tärkeintä, rakkaiden ihmisten asettamista etusijalle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Naisen tärkein neuvo kaikille onkin olla sortumatta sosiaalisen median luomaan ansaan. Lakkaa vertailemasta itseäsi muihin ja ala rakastaa vartaloasi joka sinulle on annettu, nainen kiteyttää. 

Lähde: Metro 

Huomenta Suomessa keskusteltiin fitness-lajien terveellisyydestä ja vaikutuksesta kehoon. 

9:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.