Mainos

Fitness-kisaajan ennen ja jälkeen -kuvat eivät ole sitä, mitä voisi odottaa

Fitness-kisoissa kilpaillut kertoo, miksi kenenkään ei tulisi tavoitella "täydellistä vartaloa". 

Bikinikuntoon pääseminen voi aiheuttaa stressiä ja ahdistusta kenelle tahansa, mutta paineita se tuottaa etenkin täydellisimmän bikinivartalon tittelistä kilpaileville. Tämän tietää hyvin Julie Ann Ledbetter, joka kertookin tulleensa paljon onnellisemmaksi, terveemmäksi ja vapaammaksi sen jälkeen, kun päätti luopua kilpailemisesta.

Ledbetterin ennen ja jälkeen -kuvat eivät ole osoitus onnistuneesta laihdutuksesta – vaan ennemminkin onnistuneesta elämänmuutoksesta.

Palelua ja jatkuvaa nälkää

Nainen päätti jakaa kuvaparin nykyisestä vartalostaan ja siitä, millaiselta se näytti vain päivää ennen, kun hän voitti World Beauty Fitness and Fashion -kilpailun vuonna 2014. Ledbetter haluaa kaikkien tietävän, minkä vuoksi fitness-maailman luoman täydellisen vartalon tavoitteleminen ei ole sen arvoista. Hänelle itselleen se aiheutti niin fyysisiä kuin henkisiäkin oireita.

– Kehoni rasvaprosenttini oli melkein nollissa (ei terveellistä), palelin jatkuvasti (jopa keskellä heinäkuuta), mietin jatkuvasti seuraavaa ateriaani, koska kärsin suuresta kalorivajeesta, enkä voinut jättää yhtään treeniä väliin, koska show'hun oli vain viikkoja aikaa, nainen kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Ledbetter muistelee myös lähettäneensä tämän saman, päivää ennen kisoja otetun kuvan valmentajalleen, sillä hän epäili, että hänen vatsansa olisi pitänyt olla vielä vähän rasvattomampi. 

"Olen vahva, tyytyväinen ja itsevarma"

Nainen muistuttaa, ettei halua moittia lajin parissa kilpailijoita, hän haluaa vain kertoa, kuinka onnelliseksi hän on tullut luovuttuaan kehonsa jatkuvasta muokkaamisesta.

– En ajattele jatkuvasti seuraavaa ateriaani enkä stressaa, jos jokin asia menee treenieni edelle. Olen vahva, tyytyväinen ja itsevarma kehostani, jota olen kehittänyt vuodesta 2014 lähtien, Ledbetter toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Omaan kokemukseensa nojaten Ledbetter kehottaa kaikkia naisia unohtamaan lehtien kannet pariksi kuukaudeksi ja olemaan vertailematta omaa vartaloaan muiden omiin. Naisen mukaan nämä kuvat ovat joko photoshopattuja tai vaativat äärimmäisiä tekoja, joihin kenenkään ei tulisi ryhtyä.

Toisessa päivityksessään nainen kyselee, miksi ihmiset treenaavat kovaa ja tavoittelevat rasvatonta vartaloa, jos eivät aio kilpailla lajissa. Hän haluaa kaikkien ymmärtävän, että lavalla nähtävä kisakunto on vain hetken illuusio, ei jatkuva tila, jota tulisi tavoitella. 

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin fitness-lajien terveellisyydestä. 


Lähde: Popsugar

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.