Kun sinkkuäiti Kristin kuuli koulujen sulkemisesta, hän murtui kyyneliin: "Ei ihminen ole henkisesti tai fyysisesti valmis sellaiseen"

Koulujen sulkeminen muuttaa perheiden arkea. Kun amerikkalainen Kristin kuuli koulujen sulkemisesta, hän myöntää kokeneensa valtavaa ahdistusta.

Suomen tavoin myös Yhdysvalloissa monet osavaltiot ovat sulkeneet koulunsa. Sama tapahtui myös New Yorkissa, kertoo CBS.

Koulujen sulkeminen muuttaa arkea perustavanlaatuisella tavalla, kun vanhemmat joutuvat pohtimaan, miten esimerkiksi järjestävät lapsen hoidon. Suomessakin yli 70-vuotiaat on määrätty pysymään kotona, mikä merkitsee, että monien turvaverkko kutistuu isovanhempien verran.

"Murruin kyyneliin"

Kristin Littlellä on kaksi pientä lasta, joiden yksinhuoltaja hän on. Lapset tulevat viettämään nyt pitkän ajan kotona. Amerikkalainen Kristin kertoi CBS:lle surevansa sitä, että tieto koulujen sulkemisesta tuli Yhdysvalloissa nopealla aikataululla.

– Tarvitsemme enemmän kuin 12–24 tuntia varautuaksemme, ei vain oman elämämme, vaan myös lastemme elämien täydelliseen häiriötilaan, Kristin sanoo.

Moni amerikkalaisvanhempi on ollut huolissaan siitä, ettei lapsella ole koulutehtävien tekemiseen sopivaa läppäriä, tai siitä, mitä lapset syövät, jos kouluruokailua ei ole. Kun Kristin kuuli koulujen sulkemisesta, hän myöntää kokeneensa valtavaa ahdistusta.

– Murruin kyyneliin, koska ei ihminen ole henkisesti tai fyysisesti valmis johonkin sellaiseen.

Osa kritisoi vanhempia

Nettikansalta ei ole herunut empatiaa vanhempien tuskalle. Osa kritisoi vanhempia siitä, että nämä ovat ahdistuneet koulujen sulkemisesta.

– Vanhemman pahin painajainen: se, että joudut oikeasti olemaan vanhempi, Victor Kurgan kirjoittaa Facebookissa.

– Minusta on uskomatonta, miten moni ihminen tajuaa vasta nyt yllättäen, että heillä on lapsia ja jonkinlainen vastuu heistä huolehtimisessa, Janet Russenberger ihmettelee.

"Meillä kaikilla menisi paremmin, jos lakkaisimme tuomitsemasta ihmisiä"

Osa keskustelijoista kuitenkin ihmettelee, mihin kritisoijien empatiakyky on kadonnut. Vaikeassa tilanteessa kritisoiminen ei auta ketään.

– Meillä kaikilla menisi paremmin, jos yhteiskuntana lakkaisimme tuomitsemasta ihmisiä, joita emme koskaan ole tavanneet, ja lakkaisimme olettamasta, että tunnemme heidän elämänsä ja tilanteensa paremmin kuin he itse, Rhonda Little näpäyttää.

Lue myös:

    Uusimmat