Kumpaan joukkoon peniksesi kuuluu? Ero erektiossa paljastaa

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
Onko jokaisella miehellä erektio-ongelmia, ja minkä kokoinen on "normaali penis"? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Tämä kokokeskeinen tutkimus voidaan todella kategorisoida "kovaksi" uutiseksi. Espanjalaiset urologit ovat tehneet uuden tutkimuksen lepoasennossa ja erektiossa olevien penisten kokoeroista selvittääkseen, onko suurin osa miehistä "kasvattajia" vai "esittelijöitä".

"Kasvattajalla", eng. grower, viitataan mieheen, jonka peniksen koko kasvaa merkittävästi erektiossa.

"Esittelijällä", eng. shower, puolestaan viitataan mieheen, jonka penis ei kasva merkittävästi kiihottumisen aikana, mutta ovat kohtuullisen kookkaita jo lepotilassa ollessaan.

Tutkimustulokset esiteltiin hiljattain Euroopan urologian yhdistyksen kongressissa Italian Milanossa, kertoo New York Post.

Tutkimusta varten 225 miehelle tehtiin ultraäänitutkimus heidän penistensä ollessa lepotilassa ja erektiossa.

Tulosten mukaan keskimääräinen penis on 42 prosenttia suurempi erektiossa kuin lepotilassa.

Ne miehet, joiden penis kasvoi enemmän kuin 56 prosenttia erektion aikana kategorisoitiin growereiksi ja ne miehet, joiden peniksen koko kasvoi erektioon vähemmän kuin 31 prosenttia kategorisoitiin showereiksi.

Ultaäänitutkimusten perusteella 24 prosenttia kohderyhmän miehistä oli growereita ja 25 prosenttia oli showereita.

Suurin osa, eli 51 prosenttia tutkituista miehistä, kuului harmaalle alueelle näiden kahden joukon väliin.

Tutkimusjohtaja Manuel Alonso-Isa, joka työskentelee HM Puerta del Surin sairaalassa Madridissa, esitti, ettei tutkimuksessa löydetty yhteyttä iän, painon, tupakointitottumusten tai muiden myötävaikuttajien ja peniksen kasvun välillä.

"Esittelijöillä" penis on pidempi sekä lepotilassa että erektiossa

Miehillä, jotka kuuluivat esittelijöihin, oli pidempi penis myös lepotilassa. Penisten keskipituudeksi mitattiin tässä kategoriassa 11,3 senttimetriä.

Kasvattajilla taas oli lepotilassa pienemmät penikset, keskimitaltaan noin 8,8 senttimetriä.

Vaikka penisten jakaminen kahteen kategoriaan näin raa'asti voi vaikuttaa todella pinnalliselta, tutkijoiden mukaan tieto on tärkeä urologeille, jotta he tietävät, voiko penis reagoida kosketukseen kasvamalla, kun sille tehdään lääketieteellisiä toimenpiteitä.

– On tärkeää pystyä ennustamaan potilaan peniksen käyttäytymistä, koska yleensä tapaamisten aikana penis on lepotilassa. Jos penis kasvaa paljon erektiossa, se voi tarkoittaa erilaista kirurgista lähestymistapaa kuin heille, joiden penis ei kasva niin paljon, sanoo tutkimusjohtaja Alonso-Isa.

Penisten kokojen välillä ei ollut merkittävää eroa erektiossa.

Siinä missä belgialainen professori ja urologi Maarten Albersen Leiuven yliopistosta sanoo, ettei esittelijöiden ja kasvattajien välillä ollut lääketieteellisesti merkittäviä eroja, hän myöntää, että sillä, kumpaan joukkoon mies kuuluu, on miehille psykologista merkitystä.

– Tämä on yleinen huolenaihe potilaittemme keskuudessa. Miesten tulisi olla huolissaan vain, jos he kokevat erektiohäiriöitä, ei niinkään siitä, minkä kokoinen penis on erektiossa.

Penisten keskimitta on kasvanut kolmessa vuosikymmenessä, eikä se ole hyvä uutinen

Espanjalainen tutkimus julkaistiin vähän sen jälkeen, kun Stanfordin yliopiston tutkimus selvitti, että penisten keskipituus on kasvanut noin 24 prosentilla viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana.

Asiantuntijat ovat huolissaan siitä, että kasvu johtuu epäterveellisistä elämäntavoista, kuten roskaruoan napostelusta, vähäisestä liikunnan määrästä tai jopa saasteista.

– Muutokset ovat huolestuttavia, koska lisääntymisjärjestelmämme on yksi ihmisen biologian tärkeimmistä osa-alueista. Jos muutos on näin nopeaa, tarkoittaa se, että jotain voimakasta on meneillään kehoissamme, sanoo lääkäri Michael Eisenberg.

The World Journal of Mens`s Health -verkkosivustolla julkaistu Stanfordin yliopiston tutkimus analysoi 75 tutkimukseen tuloksia, jotka oli toteutettu vuosien 1992–2021 aikana. Tutkimustulokset käsittivät yli 55 000 miehen terveystiedot.

– Erektoituneen peniksen keskipituus on kasvanut noin 12,2 senttimetristä 15,2 senttimetriin viimeisten 29 vuoden aikana, Eisenberg sanoo.

Vaikka lisää tutkimusta tulosten vahvistamiseksi ja penisten keskipituuden kasvun syyn selvittämikseksi tarvitaan vielä, tutkijoiden on vaikea niellä näitä tuloksia.

– Hyönteiskarkotteiden ja hygieniatuotteiden sisältämien kemikaalien vaikutus voi olla yksi penisten kokoa kasvattavista syistä. Tällaiset kemikaalit voivat häiritä hormonitoimintaa.

Lue myös:

    Uusimmat