Tutkimus: Miehet, jotka pitävät penistään pienenä, ovat mieltyneempiä tietynlaisiin autoihin

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
Onko jokaisella miehellä joskus erektio-ongelmia, ja minkä kokoinen on "normaali penis"? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Brittiyliopistossa tutkittiin, onko peniksen koetun koon ja automieltymysten välillä olemassa jonkinlainen yhteys.

Isojen tai tehokkaiden autojen usein vitsaillaan olevan miehuuden jatkeita. Niin toksista kuin se onkin, on peniksen koon yhdistäminen automieltymyksiin valitettavan yleistä kulttuurissamme.

Lontoon UCL-yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa on nyt kuitenkin selvitetty, onko pieneksi koetun peniksen ja automieltymysten välillä todellisuudessa yhteyttä – ja tulosten perusteella näyttää siltä, että saattaa ollakin.

Ensin tutkijat esittivät 200 osallistujalle väitteitä peniksen keskimääräisestä koosta. Osallistujat oli jaettu kahteen ryhmään ja kummallekin ryhmälle annettiin tarkoituksellisesti valheellista tietoa.

Toiselle ryhmälle kerrottiin, että keskimääräinen peniksen koko on huomattavasti suurempi kuin se todellisuudessa on. Toiselle ryhmälle keskivertopeniksen sanottiin olevan pienempi kuin oikeasti.

Tämän jälkeen osallistujat saivat eteensä liudan valokuvia erilaisista autoista, ja tehtäväksi annettiin arvioida kukin niistä sen mukaan, kuinka houkuttelevina he niitä pitivät.

Tällainen yhteys löytyi

Tutkimuksessa havaittiin, että osallistujat, joille oli valehdeltu keskimääräisen peniksen olevan todellista suurempi, olivat mieltyneempiä nopeisiin urheiluautoihin. Vastaavasti osallistujat, joille kerrottiin keskivertopeniksen olevan todellista pienempi, eivät osoittaneet yhtä suurta innostusta tällaisia autoja kohtaan.

Osallistujien ikähaarukka oli 18–74 vuotta. Tutkijoiden mukaan 29 vuotta täyttäneiden osallistujien kohdalla pieneksi koetun peniksen ja urheiluautomieltymyksen välillä oli vahvempi yhteys kuin tätä nuoremmilla.

Tutkijoiden mukaan peniksen koetun koon vaikutusta itsetuntoon ja sitä kautta moniin muihinkin asioihin voisi olla tarpeen tutkia enemmänkin.

Lue myös:

    Uusimmat