Mainos

Kummitteleva Facebook-tempaus saa käyttäjän hämilleen

Yhtäkkiä koko seinä oli täynnä niitä.

Viikonloppuna ei voinut olla ohittamatta Facebook-kavereiden päivityksiä, joissa kerrottiin sunnuntain olevan kummien päivä.

- Jos sinulla kummilapsi, jota rakastat ja olet ylpeä hänestä, kopioi tämä seinällesi ja kirjoita hänen nimensä, monen kaverin statuksessa luki.

Kulovalkean tavoin levinnyt kopioitava kummin päivä -status oli jälleen yksi viiva Facebook-tempausten tukkimiehen kirjanpitoon.

Statuksen kopiointiin pohjaavat tempaukset ovat hauskoja ja tarkoittavat hyvää, ja viime kuukausina on Naamakirjan seinillä on hehkutettu niin isiä, äitejä kuin sisaruksiakin.

Itsekin kunniatehtävän saaneena en kuitenkaan halunnut uusimpaan statuskopiointiin osallistua, enkä varmastikaan ollut ainoa väliin jättävä facettaja.

- Monella kaverilla oli se, mutta en kopioinut. En tuntenut tarvetta, sillä muistan kummilapsiani muutenkin, eräs MTV3 Uutisten Facebook-fani toteaa.

Muutkin Facebook-seuraajistamme kertovat nähneensä jo tusinan verran kopioita, mutteivät itse lähteneet buumiin mukaan.

Tempauksen kompastuksia

Väitetty kummipäivä statuspäivityksineen on aiheuttanut muutamia sekaannuksia. Jotkut ovat jopa luulleet, että kyseessä on oikea juhlapäivä.

Tuttavani kertoi, että hän tekee kaverinsa kanssa kummin hommia ristiin: he ovat kummeja toistensa lapselle.

Tuttavani joutui erikseen miettimään reaktiota siihen, että hänen kumminsa julkaisi kummittelevan statuspäivityksen profiilissaan. Tehdäkö samoin oman kummilapsen nimellä varustettuna, vai mahdollisesti aiheuttaa mielipahaa olemalla hehkuttamatta kummilastaan?

Omalla statuksella suosioon?

Mistä näitä kopiostatuksia oikein tulee? Entä miten taata oman "kopioi tämä statukseesi" -viestin menestys maailman käytetyimmässä sosiaalisessa mediassa?

Jokin aika sitten päivitin Facebook-statuksekseni tekstin, jolla varta vasten yritin herättää kopioiden aaltoa. Ilmeisesti olen yksin turhautumisessani kopiointeihin, sillä viestini ei herättänyt minkäänlaista julkista reaktiota - ei kommentteja, ei peukkuja, ei kopioita. Höh.

Tutkiessani kavereitteni profiileja juttua varten löysin yhden vähän omaperäisemmän kummien päivä -päivityksen:

- Tänään on kummien päivä. Jos olet kumma, lisää tämä statukseesi, kaverini kirjoittaa.

En kopioinut sitäkään.

Keskustelu kummien päivän kummallisuudesta jatkuu MTV3:n Facebook-sivulla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.