Mainos

Kummat ovat fiksumpia, kissat vai koirat? Tieteellä jälleen uusi vastaus ikuisuuskysymykseen

Kummat ovat fiksumpia, kissat vai koirat?

Kummat ovat fiksumpia, kissat vai koirat? Aihetta on tutkittu ennenkin, mutta nyt tutkimus Frontiers of Neuroanatomy -lehdessä lappaa lisää vettä riitelymyllyyn.

Tutkijoiden mukaan koirat saattavat olla älykkäämpiä, koska niiden aivokuorelta löytyy tuplamäärä neuroneita kissoihin verrattuna. Nämä aivosolut vastaavat ajattelusta, suunnittelusta ja käytöksestä. Tutkijat ovat aiemmin yhdistäneet neuronien runsaslukuisuuden älykkyyteen.

Selvityksessä Vanderbiltin yliopiston tutkijat tutkivat nisäkkäiden aivoja. Tutkimuksessa oli mukana esimerkiksi karhujen, kissojen, koirien, leijonien ja pesukarhujen aivoja.

Isoaivoisilla eläimillä oli enemmän neuroneja, ja koirilla oli niitä kissoja enemmän. Tutkituista koirista eniten neuroneja oli kultaisella noutajalla, jolta niitä löytyi 627 miljoonaa.

Tutkijoiden mukaan tulokset eivät kuitenkaan voi ratkaista vanhaa väittelyä kissojen ja koirien älyeroista.

– Mikä tahansa argumentti niiden kognitiivisista kyvyistä on tässä vaiheessa suurimmilta osin mielipidekysymys, kunnes suora, systemaattinen vertailu kognitiivista kyvyistä suoritetaan näillä ja muilla eläinlajeilla, tutkijat toteavat.

***

7:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.