Mainos

Kuluttajat luottavat yhä omaan talouteensa

Kuluttajien säästämismahdollisuuksia kuvaava indikaattori oli toukokuussa selvästi keskiarvon yläpuolella.

Kuluttajien luottamus omaan talouteensa oli tässä kuussa hieman vahvempaa kuin huhtikuussa, mutta sen sijaan usko Suomen alouteen hiipui. Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin yleistä suuntaa mittaava luottamusindikaattori oli toukokuussa pisteluvussa 14,0, kun se viime kuussa oli 13,5. Samainen 13,5 on myös indikaattorin pitkäaikainen keskiarvo.

Säästämismahdollisuuksia kuvaava indikaattori oli selvästi keskiarvon yläpuolella pisteluvussa 50,7. Huhtikuun luku oli 40,2. Samalla kotitalouden rahatilannetta mittaava indikaattori nousi pistelukuun 33,6 huhtikuun 31,4:stä.

Työttömyyden uhkaa pelättiin hieman huhtikuuta vähemmän. Suomen taloudellisen tilanteen kehitystä vastaajat eivät kuitenkaan pidä kovin aurinkoisena: indikaattori oli pisteluvussa 0,8, kun se huhtikuussa oli 4,4. Myös näkemys työttömyystilanteen kehityksestä synkkeni.

Teollisuuden luottamus tulevaan säilyi sen sijaan liki ennallaan. Elinkeinoelämän keskusliiton luottamusindikaattorista käy ilmi, että rakentamisessa jatkui toukokuussakin vahva usko tulevaan, vaikka mittari osoitti hienoista laskua. Palveluyrityksillä luottamus heikkeni hieman.

Teollisuudessa tuotanto-odotukset jäivät edelliskuukausia heikommaksi. Myös tilauskanta supistui vähän. Teollisuudessa luottamusindikaattori oli -3. Pitkän ajan keskiarvo on 2.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.