Hävikkiviikko herättelee suomalaisia huomioimaan tarkemmin omaa ruokahävikkiään ja sen kustannuksia. Myös juomien kohdalla kannattaa olla tarkkana.
Vaikka ruokahävikin merkityksestä ja vaikutuksista on toitotettu jo vuosia, suomalaisilla riittää yhä työtä hävikin vähentämisessä.
Hävikkiviikkoa vietetään 23.–29.9.2024. Kyseessä on Kuluttajaliiton koordinoima viestintäkampanja, jonka tavoite on herättää keskustelua ruokahävikistä ja lisätä ruoan arvostusta. Hävikkiviikkoa on vietetty vuodesta 2013 lähtien.
Ruokahävikki on alun perin syömäkelpoista, mutta roskiin päätynyttä ruokaa, jonka synty olisi voitu välttää ennakoimalla paremmin ruuan kulutusta tai valmistamalla tai säilyttämällä ruoka toisin.
MTK muistuttaa, että suurinta ruokahävikki on kotitalouksissa. Keskivertokuluttaja heittää ruokaa roskiin noin 28 kiloa vuodessa.
Lue myös: Nyt tuli kahvivaroitus yli 60-vuotiaille
Kahvista karmeat määrät hävikkiä
Vaikka ruokahävikki viittaakin sanana ruokaan, myös juomien kohdalla on syytä olla tarkkana.
