Mainos

Kulttuurivuosi edennyt Valomerkkiin

Lauantaina Helsingissä vietetään kulttuurivuoden päätösjuhlaa, Valomerkkiä. Useimmat tapahtumat ovat maksuttomia ja kulttuurivuosi haluaakin tuoda valoa ja elämyksiä keskelle pimeintä vuodenaikaa. Tähän vuodenaikaanhan mikään muu ei ole varmaa kuin pimeys -ei edes lumi.

Helsingin kulttuurikaupunkivuoden viimeistä jaksoa juhlistetaan esimerkiksi paraatiesityksillä narreineen, lohikäärmeineen ja tulennielijöineen. Tapahtuman keskuspaikassa, Töölönlahden taidepuutarhassa, voi seurata esimerkiksi esitystä tuliuruilla, joissa yhdistyvät ääni, valo, höyry ja tuli tai Grotesk Companyn tuliesitystä viisi metriä korkeilla supermarioneteilla.

Töölönlahden etelärannan alueella palaa kaiken kokoisia tuliteoksia Tuliluo-tapahtumassa. Pääosassa maalla ja vedessä ovat eri puumateriaalit klapeista pelletteihin. Samaan aikaan myös Lustossa syttyy tuleen tuliteoksia.
Kaapelitehtaalla puolestaan järjestetään samantapainen tapahtuma lapsille kuin keväällä, nimeltään Kikatusta ja kulttuuria. Huhtikuussa tapahtuma veti paikalle tuhansia ihmisiä. Monipuolinen tarjonta sisältää taidevaunujen ohjelmaa, piparkakkujen paistoa, elokuvia, satuja ja paljon muuta. Tapahtuma jatkuu myös sunnuntaina. (MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.