Kultasankari sanoi suoraan Leijonien kokemasta lyttäyksestä – "Vihaa ja kiukkua, kun jengi ei arvosta meitä"

Leijonien maailmanmestarijoukkueen tukipilari Mikko Lehtonen myönsi, että joukkue otti voimaa siitä, ettei heitä pidetty minkäänlaisessa arvossa ennen kisoja.

Kun MM-joukkue julkistettiin, yleinen ilmapiiri oli pohdinta, että mitähän tästä tulee. Pahimmissa puheissa Leijonat teilattiin kaikkien aikojen huonoimmaksi joukkueeksi. Lehtonen myönsi kultamitali kaulassaan, että aliarvioinnista ammennettiin voimaa, vaikka turnauksen aikana asiaa ei myönnettykään.

– Ainahan siitä syntyy pientä vihaa ja kiukkua, kun jengi ei arvosta meitä tarpeeksi. Me uskoimme kyllä joukkueena ja tiesimme mihin tähdätään. Kyllä siitä voimaa on tullut, Lehtonen sanoi.

– Olimme paras joukkue tässä turnauksessa, ei varmaan ollut parhaat yksilöt niin kuin tässä on ihan tarpeeksi puhuttu, mutta olimme paras joukkue.

Myös 3-1-maalin tehnyt Harri Pesonen myönsi, että voimaa otettiin. Hän painotti sen positiivista puolta.

– Se oli myös hieno asetelma. Eihän tämän täydellisempää asetelmaa voinut olla. Jos olisimme tulleet alkusarjan jälkeen kotiin, oltaisiin vain sanottu, että ”kyllähän me tämä tiedettiin”, Pesonen sanoi.

Joukkue kuitenkin näki valmistavissa peleissä, että mahdollisuudet on aidosti mihin vain.

– Otimme tärkeät päänahat turnauksen alussa, nosti huimasti fiilistä joukkueessa. Olisi ollut eri tarina, jos oltaisiin otettu niissä tukkaan. Alku oli niin hyvä ja pystyimme rakentamaan sen päälle. Sinnikäs joukko jaksoi pitää mentaliteetin samana eikä tullut ulospuhallusta.

– Kun voitimme Ruotsin, siinä olisi voinut vähän lysähtää, mutta sitten voitettiin Venäjä ja nyt Kanada. Aikamoisia pro-jätkiä on joukkue täynnä, Pesonen tunnelmoi.

Kisojen tähdistökentälliseen valittu Lehtonen naulasi oleellisen siitä uskosta, joka joukkueessa oli.

– Uskoin tähän joka päivä. En minä muuten tänne lähtisi ikinä. Meillä on hyvä jengi kasassa joka kerta ja jos saamme sen näin hyvin hitsautumaan yhteen, kaikki on mahdollista. Tässä on tulos siitä, Lehtonen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat