Jukka Jalonen ihastelee MM-hopeaa – tunnelma kääntynyt voiton puolelle: "Kertoi joukkueesta paljon"

3:33
MTV Urheilu haastatteli Jukka Jalosta Helsinki-Vantaan lentokentällä. Leijonavalmentaja otti kantaa myös jatkoajan kolmella kolmea vastaan -formaattiin.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen ihasteli painavaa ja hyvältä hänen silmäänsä näyttänyttä MM-hopeaa. Tunnelmat ovat kääntyneet hänen mukaansa MM-finaalin jälkeen voiton puolelle.

Hopea ei ole häpeä, sanotaan. Ei etenkään sellaisen esityksen jälkeen, jonka Leijonat eilen Kanadaa vastaan esitti. Suomi hallitsi kolmella kolmea vastaan pelattua jatkoerää ja tahkosi kokonaisuudessaan oivan ottelun, mutta Kanada juhli terävän vastaiskun päätteeksi 3–2-voittoa, kun jatkoerää oli takana reilut kuusi minuuttia.

– Se miten pelattiin eilen, kertoi joukkueesta paljon. Olimme välierässä (Saksaa vastaan) vähän huonompia, mutta finaalissa olimme erittäin hyviä. Oltaisiin voitu vaikka peli voittaa. Marginaalit ovat kuitenkin pienet, kaikki tietävät sen, ja nyt kävi näin. Ei sille mitään mahda. Mitali on aina mitali. Ollaan erittäin ylpeitä siitä. Joukkue löi kroppaa likoon yhteisen edun ja koko Suomen puolesta, Jalonen sanoi MTV Urheilulle Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Leijonaluotsi tuumi sunnuntaina tuoreeltaan, että perheen ja ystävien näkeminen lyhentää hävityn finaalin jälkeen suruaikaa. Tunnelmat olivat jo maanantaina nukutun yön jälkeen positiivisia.

– On tämä kääntynyt vähän voiton puolelle. Se, mitä teimme yhdessä viiden viikon aikana, kulminoitui eilen tiukkaan finaaliin. Pelattiin erittäin hyvä jääkiekko-ottelu siinä. Nyt jäätiin vähän nuolemaan näppejä, mutta olen ylpeä joukkueesta. Todella huikea suoritus meiltä.

Leijonilla on nyt peräjälkeen MM-kulta ja -hopea, molemmat Kanadaa vastaan pelatuista finaaleista 2019 ja 2021. Jalonen korostaa, että on ylipäätään "kova juttu", kun yltää neljän parhaan joukkoon.

– Pelattiin kymmenen peliä (Riian MM-turnauksessa), eikä hävitty kertaakaan varsinaisella peliajalla. Se kertoo aika paljon joukkueesta. Olimme ainoa joukkue, joka näin suoriutui siellä. Meitä oli erittäin vaikea voittaa just semmoisen yhtenäisyyden, toisten eteen pelaamisen, hyvän puolustamisen ja sitoutumisen takia.

– Ei minulla ole mitään moitittavaa meidän prosessiin liittyen. Kaikki meni niin kuin piti mennäkin. Kun pelataan tolppa sisään, tolppa ulos -periaatteella finaali, ei voi tietää kumpi voittaa.

Sitä paitsi ei isokokoinen hopeamitali Jalosen silmin huonolta näytäkään.

– Kyllä tämä ihan hyvännäköinen, painava kapistus on.

3:49
Leijonien suurlupaus Anton Lundell pettyneenä MM-finaalin jälkeen – "Ajan kanssa ymmärtää."

5:10
Leijonien kapteeni Marko Anttila kertoo, miten finaalitappio käsiteltiin joukkueessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja