Kultasankari Kaapo Kakko koki kovia Turussa – Karri Kivi hämmästeli: "Jäi makaamaan, tuli takaisin, eikä se ollut hyvä juttu"

Tampereen Ilves haki täydet kolme pistettä monivivahteisen ottelun jälkeen 4-3-lukemin TPS:ää vastaan Turusta. Ottelun kuohuttavin tilanne nähtiin toisen erän puolivälissä.

Ilves-hyökkääjä Samuli Vainionpää taklasi selän puolelta TPS:n Kaapo Kakkoa. Kakko jäi taklauksen jälkeen jään pintaan hetkeksi keräämään happea ja Vainonpää sai suihkukomennuksen.

Viiden minuutin ylivoimansa aikana TPS nousi 0-3-tappiotilanteesta 3-3-tasatilanteeseen. TPS:n maaleista kaksi teki Kakko.

– Se, mitä ylhäältä näytti, niin en tiedä olisiko ollut 2+10-minuuttinen oikein. Vitonen oli aika kova. Jotenkin näytti, että Vainionpää ei oikein tuupannutkaan. Mitä ylätaululta katsoi, kova vitonen, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi kommentoi tilannetta MTV Urheilulle.

Etenkin sosiaalisessa mediassa Ilves-kannattajat kävivät kuumina Kakon jään pinnassa makaamisesta.

– Makaa siellä pitkään ja sitten on minuutin päässä kehissä, niin se ei ole ihan… Näinhän siinä tapahtui, Kivi pyöritteli.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kivi muotoili sanansa tällä tavoin:

– Kakko ei ihan ottanut taklausta vastaan, eikä Vainionpää tehnyt elettäkään. Tuli vain kiinni. Hän (Kakko) jäi makaamaan pitkäksi aikaa ja tuli minuutin päästä takaisin, niin se ei ollut tietystikään hyvä juttu, Kivi totesi.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli ainakin viihdyttävä. Ilvekselle voitto oli elintärkeä, joka nousi sarjassa seitsemänneksi ja on pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta.

TPS:ää vastaan Ilveksen tehomiehenä toimi hyökkääjä Joona Ikonen, joka iski kaksi maalia.

– Ihan hyvällä mallilla oli, vaikka peli oli vasta puolessa välissä, mutta se vitonen muutti radikaalistikin. Vastustaja pääsi takaisin kiinni peliin ja tuli uusi peli. Hienoa, että kolmannessa erässä Rautiaiset ja kumppanit hakivat väkisin johtomaalin, joka jäi myös voittomaaliksi, Kivi iloitsi.

TPS:lle tappio oli jo neljäs perättäinen SM-liigassa. Joukkue piti pitkän palaverin ottelun jälkeen suljettujen ovien takana. 

 

Lue myös:

    Uusimmat