Kultaleijonan hersyvät vaiheet mestaruusjuhlissa: baarimikko nolostui, poliisikyydillä juhliin

Bratislavan MM-joukkueen hyökkääjä Joel Kiviranta ei uskonut päässeensä mukaan MM-joukkueeseen julkistuksen jälkeenkään Uutuuskirjassa Kultaleijonien tarina 2019 (Bazar) tulee ilmi värikkäitä vaiheita mestaruusjuhlissa. 

Kiviranta oli täysin ymmällä, kun lopullisen MM-joukkueen julkistuksen aika tuli. Kiviranta oli jo menossa kysymään joukkueenjohtaja Mika Kortelaiselta, että oliko hän ymmärtänyt asian jotenkin väärin. 

– Vielä bussissa mietin, tuleeko joku jälkiaalto ja kerrotaan, ketkä vielä putoavat. Vasta, kun joukkue tuli julki mediassa, tajusin, että nyt se on menoa, Kiviranta kertoo Harri Pirisen kirjoittamassa kirjassa. 

– Siihen asti olin täysin häkeltynyt siitä, miten on mahdollista, että olen joukkueessa. Se ei vaan meinannut mennä jakeluun. 

"Juu, olin ihan paikan päällä"

Paluujuhlien jälkeen Kiviranta kävi pitämässä lepohetken kotonaan Tuusulassa. Tiistaina aamupäivällä hän piipahti kotipaikkakuntansa Bar Finnegans -anniskeluravintolassa, jossa oli pidetty kisojen aikana suosittua kisastudiota. 

Kivirannalla oli pelipaita sylissä ja mitali taskussa. 

– Tunsin baarin pitäjän, ja meille tuli puhetta finaalista. Hän kysyi, missä katsoin finaalin, että olinko ihan paikan päällä vai jossain omassa kisastudiossa, kun minua ei näkynyt täällä.

Kiviranta antoi baarimikolle pelipaitansa ja näytti mitalia. 

– Sanoin, että juu, ihan paikan päällä. Mies oli ihan nolona ja pyyteli anteeksi. Sanoin, että ei haittaa, ei tässä ole kukaan muukaan minua tunnistanut.

Poliisikyydillä juhliin

Kiviranta oli muutenkin elementissään mestaruusjuhlissa. Hyökkääjä oli myöhästynyt bussikuljetuksesta Kaisaniemen kansanjuhlan jälkeen. 

– Tero Lehterä ja Karri Kivi olivat Maikkarin studion vieressä ja naureskelivat, että bussi meni jo, missäs sinä olet ollut, Kiviranta kertoo kirjassa.

Kiviranta ratkaisi tilanteen liftaamalla poliisiauton kyytiin. 

– Mitalia näyttämällä sain poliisikyydin Teatterille. Kun tultiin Esplanadille, sanoin, että pitäisiköhän minun jäädä vähän kauemmas eikä ihan oven eteen. Ajattelin, ettei tulisi mitään lööppejä, että yksi maailmanmestari oli heti poliisiauton kyydissä. Poliisit sitten jättivät minut vähän sivummalle.

Lue myös:

    Uusimmat