Kultainennoutaja Augie täytti huikeat 20 vuotta – kenneli julkaisi suloiset kuvat synttärisankarista: "Loistavat geenit"

Astronautti palasi kotiin vietettyään 328 päivää – paluuta odottanut koira repesi liitoksistaan 0:59
Katso videolta, miten riemukkaasti koira reagoi, kun sen omistaja palasi takaisin kotiin.

Augie on elänyt jo noin kaksi kertaa pidempään kuin kultaisetnoutajat keskimäärin. Omistaja Jennifer antoi haastattelun Metro-sivustolle.

Kultainennoutaja nimeltä August, tuttavallisemmin "Augie", täytti huhtikuussa 20 vuotta ja on siten tiettävästi maailman vanhin rotunsa edustaja. Tennesseen osavaltiossa sijaitseva Goldheart Golden Retriever -kenneli julkaisi Facebook-sivullaan kuvia Augiesta. Julkaisulla on tuhansia tykkäyksiä ja yli 24 000 jakoa.

Kennelin omalla sivustolla julkaistussa tekstissä kerrotaan, että Augie on elänyt kaksi kertaa kauemmin kuin kultaisetnoutajat keskimäärin, ne kun elävät yleensä noin 10–12 vuotta.

– Se on elänyt näin pitkään osittain siksi, että sillä on loistavat geenit. Lisäksi sen omistaja Jennifer on huolehtinut siitä hienosti. Heillä on myös hyvä suhde Augien eläinlääkäriin, sivustolla kerrotaan.

Juhlan kunniaksi kakkua ja herkkuja

Augie syntyi 24. huhtikuuta 2000. Se sijoitettiin kahdesti uuteen kotiin, mutta eläinsuojan työntekijöiden mukaan syyt eivät johtuneet Augiesta. 14-vuotiaana se sai nykyisen asuinpaikkansa.

Augie asuu Jennifer ja SteveHetterscheidtin kanssa Oaklandissa Kaliforniassa. Suurta juhlapäivää juhlistettiin kakulla ja isolla banderollilla. Lisäksi Augie sai ylleen synttärisankarin arvolle sopivan huivin.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Korkeasta iästään huolimatta Augie pitää edelleen puutarhassa liikuskelusta. Tosin se hieman vapisee noustessaan ylös.

Koira on Jenniferille ja Stevelle hyvin rakas. He ovat ottaneet sen matkailuauton kyytiin kiertäessään Yhdysvaltoja. Lisäksi he ovat adoptoineet sille kaveriksi kolme muuta kultaista noutajaa.

– Pidämme niistä huolen niin kauan kuin saamme pitää ne luonamme, Jennifer vannoo.

Lue myös:

    Uusimmat