Ensi kaudeksi on rakenteilla massiivinen F1-kalenteri – talvitestit siirtymässä Barcelonasta Bahrainiin

F1-kauden 2021 kisakalenteria viimeistellään paraikaa, ja The Race -sivuston tietojen mukaan ensi kauden ohjelmassa saattaa olla jopa ennätykselliset 23 osakilpailua.

Vuosina 2016, 2018 ja 2019 tehty 21 osakilpailun ennätys oli määrä rikkoa tällä kaudella, mutta 22 osakilpailusta koostuva kausi typistyi koronakriisin vuoksi lopulta 17 osakilpailun mittaiseksi.

Talvitestit ollaan siirtämässä ensi vuonna Barcelonasta Bahrainiin, missä ajettiin talvitestejä viimeksi vuonna 2014. Talvitestit on ajettu kokonaisuudessaan Barcelonassa vuodesta 2016 lähtien.

Kauden 2021 on määrä alkaa tuttuun tapaan Australian Melbournesta maaliskuun puolivälin tienoilla.

Valtaosa kauden 2020 alkuperäisistä kisaisännistä on mukana 2021. Osa poikkeustilanteen vuoksi kalenteriin mukaan päässeistä radoista – muun muassa Nürburgring ja Istanbul – tavoittelevat paikkaa ensi kauden kalenterissa, osa on mukana varavaihtoehtoina.

Yhtenä uutena kisanäyttämönä on väläytelty Saudi-Arabiaa, missä tulevien vuosien kisat ajettaisiin maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Jeddassa katuradalla, kunnes miljardien eurojen arvoinen, yli 300 neliökilometrin laajuinen viihdekeskus Qiddiya valmistuu pääkaupunki Riadin lähistölle vuonna 2023. Qiddiyaan on rakenteilla täysimittainen moottorirata. 

Espanjan ja Brasilian GP:n tilanne on puolestaan epävarma.

Brasiliassa järjestelyoikeudet on jo myönnetty Rio de Janeiroon, mutta radan rakennustöitä ei ole vielä edes aloitettu, kun siihen vaadittavat ympäristöluvat puuttuvat

Espanjan GP:n oli määrä jäädä kalenterin ulkopuolelle jo tällä kaudella, mutta kisajärjestäjä onnistui kuin onnistuikin neuvottelemaan uuden, yksivuotisen sopimuksen. Nyt sopimusta halutaan jatkaa, kun F1-sarjassa ajaa ensi kaudella kaksi espanjalaista: Carlos Sainz Ferrarilla ja paluun tekevä Fernando Alonso Renault’lla.

Ensi kauden kisakalenteri julkaistaan mahdollisesti jo lähiviikkojen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja