Mainos

"Kukaan ei kertonut, että..." – rehellinen listaus paljastaa äitiyden salatut puolet

Lapsi tuo mukanaan runsaasti uutta tietoa ja kokemuksia, joista kukaan ei kerro etukäteen. Tämä brittiäiti haluaa säästää muut uudet äidit yllätyksiltä.

Gylisa Jayne sai ensimmäisen lapsensa noin vuosi sitten. Lapsi toi mukanaan runsaasti uutta tietoa, tuntemuksia ja kokemuksia, joista kukaan ei kertonut Jaynelle etukäteen; naisen mukaan kukaan ei sanonut hänelle, että on täysin normaalia, jos vastasyntynyttä vauvaa ei rakastakaan palavalla äidinrakkaudella heti ensisekunneista lähtien.

Jayne haluaa säästää muut uudet äidit yllätyksiltä ja kertoo, mitä olisi halunnut tietää synnyttämisestä etukäteen, kertoo Huffington Post.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Näitä asioita kukaan ei kertonut Jaynelle

 • Kukaan ei kertonut, että tikit vaginassa voivat itse asiassa sattua enemmän kuin kolmen kilon vauvan synnyttäminen.
 • Kukaan ei kertonut, että imettäminen sattuu, hitto vie. Se sattuu, ok? Jokainen, joka sanoo, ettei sen pitäisi sattua, on vain puoliksi oikeassa. Kipu on merkki vauvan huonosta kiinnittymisestä rinnalle – mutta se on myös merkki siitä, että nänniäsi imetään aggressiivisesti (luultavasti) ensimmäistä kertaa. Vie viikon tai kaksi, että tämä hellittää. Mutta vannon – se hellittää! Ja sitten kumppanisi voi ottaa söpöjä kuvia sinusta hymyilemässä pentusi kanssa sen sijaan, että puret hampaitasi ja itket.
 • Kukaan ei kertonut, että kaikilla on mielipide vauvastasi: Miten vauvaa pitäisi syöttää, miten pukea, miten nimetä, miten vauvaa heijataan, miksi vauvaa saisi heijata vain viisi sekuntia päivässä tai muuten siitä tulee hemmoteltu pieni kakara, ja miten olet huono äiti, jos et pitele vauvaa 24/7…. Ja niin edelleen.
 • Kukaan ei kertonut kohteliasta tapaa käskeä kyseisiä mielipiteillä varustettuja ihmisiä painua hiiteen.
 • Kukaan ei kertonut, etten enää koskaan, rehellisesti koskaan, olisi yksin. Tämä koskee myös vessassa käyntiä, suihkussa käyntiä ja sheivaamista. Rukoilet, ettet traumatisoi lasta iäksi, kun hän vanhenee ja pitää takapuolesi sheivaamista akuutin kiinnostavana toimintana.
 • Kukaan ei kertonut, että kun totut siihen, ettet ole yksin, kaipaat lasta, kun hän on nokosilla, koska lapsi on niin söpö. 
 • Kukaan ei kertonut, että raskauden sivuvaikutukset kestävät iäisyyksiä. Periaatteessa olet raskaana noin kaksi vuotta. 
 • Kukaan ei kertonut, että teen juominen ja keksien syöminen on terveellinen dieetti. Koska se ei ole. Mutta se auttaa sinut selviämään päivästä, joten ketä hittoa kiinnostaa.
 • Kukaan ei kertonut, että vauvan saaminen saisi minut toisinaan vihaamaan miestäni. Että joskus todella halin mieluummin vauvamme kanssa. Että se tuntuu hyvin epäreilulta. Kukaan ei myöskään kertonut, että kun näen miehen leikkimässä, halimassa tai hoitamassa vauvaa, se saa minut poksahtamaan onnesta.
 • Kukaan ei kertonut, että vaikka tuntuu, etten osaa mitään, vaikken tiedä ensimmäistäkään asiaa äitiydestä, vaistoni eivät itse asiassa petä minua, ja kaikki vain improvisoivat. Jotkut saavat sen näyttämään helpommalta kuin toiset. Se, että ihailen toisen tapaa tehdä asiat, ei saisi saada minua kyseenalaistamaan omia tapojani.
 • Kukaan ei kertonut, että äidit tuntevat olonsa vauvan saamisen jälkeen myös hulluksi. Heistä tuntuu yksinäiseltä ja pelokkaalta ja oudolta ja siltä, etteivät he ole omia itsejään. Kukaan ei kertonut minulle, joten tunsin, etten voi kertoa kellekään tuntevani oloni tällaiseksi, kunnes yhtenä päivänä kerroin jollekulle ja kaikki vyöryi ulos ja päädyin jakamaan sanani teidän tuhansien kanssa. Ja tekin myönsitte tuntevanne samoin.

Jayne kiittää ihmisiä siitä, että he ovat osoittaneet hänelle, etteivät oudot tuntemukset kestä ikuisesti. Vaikka hän toisinaan haluaa paeta, Jayne ymmärtää, että kaikki muuttuu vain helpommaksi ja paremmaksi.

– Aika lentää ohitse. Se on sen arvoista. Eikä se ole ikuista.

***

2:14

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.