Josephine muistuttaa tärkeästä asiasta: Näin ei todellakaan saa tehdä tuntemattomalle vauvalle – "Se  ei ole koskaan, missään muodossa tai millään tavalla okei"

Aino synnytti tyttärensä 17-vuotiaana 4:33
Vuonna 2000 Ainosta tuli pienen tyttövauvan äiti. Hän oli tuolloin 17-vuotias.

Josephine kyllästyi ihmisiin, jotka silittävät tai taputtavat hänen lastaan ilman lupaa. – En ole varma, missä ihmiset päättivät, että heillä on oikeus toimia näin, hän ihmettelee.

Bloggaaja Josephine Anderson on kyllästynyt ihmisiin, jotka koskettavat hänen lastaan ilman lupaa. Josephine kuvailee blogissaan, miten tuntemattomat ihmiset koskivat hänen vauvaansa silloinkin, kun Josephine oli peittänyt lapsensa istuimen liinalla.

– Kaikki menee hienosti, kunnes tuntematon ihminen lähestyy ostoskärryäsi, laskee liinan alas ja alkaa silitellä lapsesi poskea. Tasan tällainen tilanne tapahtui minulle kuukausi sen jälkeen, kun olin tullut äidiksi. Eikä se ole ollut ainoa tapaus, Josephine kuvaa kauppareissuaan.

– En ole varma, missä ihmiset päättivät, että heillä on oikeus toimia näin. Se, että kosket jonkun muun lasta, kun et tunne tämän vanhempia, ei ole koskaan, missään muodossa tai millään tavalla okei.

"Mennäänpä kaikki takaisin esikouluun ja opetellaan pitämään kätemme kurissa"

Josephine ihmettelee, että asia täytyy edes ottaa puheeksi. Itse hän ei uskalla edes häiritä vieraita äitejä jutustelemalla näille, mutta silti moni tuntematon on tupannut Josephinen ja hänen lapsensa lähelle ja jopa koskenut tyttöä.

Kun tuntematon ihminen ensi kertaa koski Josephinen lapseen, tämä ei tiennyt, mitä tehdä. Järkyttynyt Josephine vältteli kaupassa käymistä kuukausia.

– Ja ei, iällä ei ole väliä. Arvostan kohteliaisuutta siitä, miten suloisena pidät tytärtäni. Mutta ole hyvä, älä hyväile hänen hiuksiaan ja silittele hänen selkäänsä, kun et tunne kumpaakaan meistä, Josephine huomauttaa.

– Vaikka tyttö on nyt vanhempi, koskettaminen on silti sopimatonta ja todella karmivaa. Mennäänpä kaikki takaisin esikouluun ja opetellaan pitämään kätemme kurissa, okei?

Josephine tyttärensä kanssa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Muistakaa, että hekin ovat ihmisiä"

Josephine joutui kärsimään käpälöinnistä myös itse raskaana ollessaan, kun tuntemattomat ihmiset lääppivät hänen vatsaansa ilman lupaa. Hän on saanut myös vanhemmuusneuvoja, joita ei ole pyytänyt. Josephine toivoisi, että kommentit ja kosketukset loppuisivat.

– Ymmärrän, ettei suurin osa teistä tarkoita mitään pahaa. Vauvat ja lapset ovat söpöjä. He ovat viattomia ja valaitsevat tätä toisinaan pimeää maailmaa. Mutta, kiltit, muistakaa, että hekin ovat ihmisiä, Josephine sanoo.

Hän huomauttaa, etteivät aikuisetkaan ala kosketella kaupassa tapaamiaan mielenkiintoisia aikuisia. Miksi lapsiin siis saisi koskea luvatta?

– Joten kun seuraavan kerran tunnet mielihalua hipelöidä söpön vauvan poskea kassajonossa, ole kiltti, ajattele tätä tekstiä ja ihaile vauvaa kaukaa. Äidit kaikkialla kiittävät sinua.

Lue myös:

    Uusimmat