Mainos

Kuka sanoi mitäkin ja kävikö joku vessassa? Länsimetron avaamisajasta syntyi uskomaton soppa

Lipsauttiko kansanedustaja Jyrki J. Kasvi vahingossa vai tahallaan, että länsimetro aloittaisi vasta vuoden kuluttua? Asiasta kiistelevät nyt useat kuukauden takaisessa metroaiheisessa keskustelutilaisuudessa olleet ihmiset.

Kansanedustaja ja Länsimetro Oy:n hallituksen jäsenen Jyrki J. Kasvin kerrotaan sanoneen keskustelutilaisuudessa, että metron käyttöönotto Espoossa alkaisi "siinä jouluviinikauden aikaan". Asiasta kerrottiin muun muassa Lauttasaari-lehdessä ja sen jälkeen laajasti sosiaalisessa mediassa. Sittemmin Kasvi on useassa lehdessä ja nettijulkaisussa kiistänyt, että olisi väittänyt metron laajennuksen käyttöönoton viivästyvän vielä vuodella.

– En tiedä oliko joku ollut vessassa vai mitä, mutta jollekin oli korjaamisesta huolimatta jäänyt se mielikuva, että metro ei kulkisi vielä ensi vuoden lopulla. Sitä en ole missään nimessä sanonut tai tarkoittanut, Kasvi sanoi MTV Uutisille 15.9.

Lauttasaari-lehteen aiheesta kirjoittanut toimittaja Risto Kolanen oli tilaisuuden puheenjohtaja. Hän kiistää eilisessä Lauttasaari-lehden vastineessaan olleensa vessassa Kasvin puheiden aikana.

– Olin tilaisuuden vetäjä ja varmistin vielä Kasvilta sanonnan keskustelun myöhemmässä vaiheessa. Kysyin myös, saako tämän laittaa lehteen. Yleensä toimittaja ei erikseen kysy lupaa julkisessa tilaisuudessa, mutta kysyjille kysymyksiä tehneenä vetäjänä se tuntui korrektilta, Kolanen sanoo vastineessaan.

Samassa tilaisuudessa ollut Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän hallituksen jäsen Hannele Kerola on ihmeissään asian saamista käänteistä.

"Vessapuheet ovat ala-arvoisia"

– On ala-arvoista sanoa, että joku on ollut vessassa, Kerola kommentoi väitteitä, jonka mukaan asiasta kirjoittanut paneelin vetäjä ja toimittaja Kolanen olisi ollut kuulopuheiden varassa.

Hän kummastelee Kasvin puheita ja varsinkin jälkikäteisselittelyä.

– Ihan tarkkoja sanamuotoja en muista, mutta ei tällaisia asioita saisi edes vitsin varjolla heittää. Kasvi antoi ymmärtää, että Länsimetro aloittaisi toimintansa vasta vuoden kuluttua.

– Jos hallituksen jäsen kytkee kaksi asiaa eli metron aloituksen ja jouluviinat, niin siitä ymmärtää asiat tietyllä tavalla.

Kerola sanoo kuuleensa huhupuheita siitä, että uusien metroasemien liikkeenharjoittajille olisi vihjattu toiminnan alkavan vasta ensi vuoden jouluna.

– Kun on osakeyhtiö perustettu, niin kyllä viestinnän pitäisi olla toimivalla tasolla, Kerola sanoo selvästi närkästyneenä.

Lisätietoa länsimetron alkamisajankohdasta on luvattu antaa lokakuun lopulla. Tämän hetken virallisen totuuden mukaan Länsimetro aloittaisi tammikuussa. 

Näin komeasti metro vihittiin käyttöön vuonna 1982

video


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.