Mainos

Kasvi tyrmää lehtitiedon Länsimetron viivästymisestä ensi vuoden loppuun: "Kyse oli jouluviinivedosta"

Länsimetron hallituksen jäsen Jyrki J. Kasvi (vihr.) tyrmää lehtitiedon, jonka mukaan Länsimetron liikennöinti alkaisi vasta ensi vuoden lopulla.

Lauttasaari-lehti kertoi aiemmin, että Kasvi olisi todennut näin Lauttasaaressa järjestetyssä Länsimetrokeskustelussa viikko sitten. Kasvi sanoo MTV Uutisille yrittäneensä vain keventää tunnelmaa.

– Kerroin lyöneeni vetoa siitä, että kulkeeko metro ensi vuoden jouluna ja vedon panoksena oli vuoden 2017 jouluviinit. Joku ilmeisesti käsitti minun tarkoittaneen, että juna ei kulkisi vielä silloin.

Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen oli Kasvin mukaan paikalla ja myös hän oli kiistänyt virheellisen aikatauluarvion välittömästi.

– En tiedä oliko joku ollut vessassa vai mitä, mutta jollekin oli korjaamisesta huolimatta jäänyt se mielikuva, että metro ei kulkisi vielä ensi vuoden lopulla. Sitä en ole missään nimessä sanonut tai tarkoittanut.

Kasvilla ei ole vielä antaa täsmällistä arviota metron liikennöinnin alkamisen ajankohdasta. Hän lupaa asiasta lisätietoja lokakuussa.

– On aika surullista, että emme uskalla sanoa sitä aikaisemmin, mutta näin se vain on.

Lauttasaari-lehti kertoi myös, että metron kustannukset ovat karanneet 14 kilometrin ensimmäisestä vaiheesta jo 1,1 miljardiin euroon. Alkuperäinen arvio oli 713 miljoonaa. 

Artikkelia päivitetty kello 10.04: Kasvi kiistää lehtitiedot Länsimetron liikennöinnin aloittamisen aikataulusta.

Kesäkuun lopulla kerrottiin, että matkustajille tarkoitettu koeliikenne alkaisi viimeistään tammikuussa:
1:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.