Mainos

Kuka pelasti minut jäistä? Koira ja omistaja etsivät kolmea sankaria

Nainen etsii Facebookissa kolmea avuliasta miestä, jotka auttoivat häntä viikko sitten pelastamaan hänen koiransa avannosta.

Viime viikon keskiviikkona Riikka And oli Helsingin Haltialassa koiransa Adan kanssa aamulenkillä, kun koira karkasi joutsenten perään läheisen joen jäälle. Heikko jää petti koiran alta, ja se vajosi veteen.

And soitti heti hätänumeroon, sillä ei itse rohjennut lähteä heikon jään päälle Adaa hakemaan. Koira ei ollut täysin vajonnut jään alle, vaan sen etutassut olivat koko ajan jään reunan päällä.

– Hätäkeskus pyysi jonkun tulemaan pelastuslaitoksen yksikköä vastaan. Tajusin, että en voisi jättää koiraa yksin, joten huusin täyttä kurkkua läheisiä hiihtäjiä apuun, And kertoo MTV Uutisille.

Kahden hiihtäjän lisäksi paikalle saapui myös muutama muu henkilö. Yksi heistä yritti ensin kahlaten hakea Adaa, mutta epäonnistui. Muutama mies kaivoi sitten lähistöltä puun rungon, joka asetettiin veteen, ja yksi miehistä lähti sitä pitkin jäälle. Mies putosi itsekin jäihin, mutta lopulta hän onnistui saamaan itsensä ja koiran turvallisesti pois jäistä ennen pelastuslaitoksen saapumista.

Koko operaatioon meni Andin mukaan puolisen tuntia.

And toivoi Facebook-julkaisullaan tavoittavansa kaikki auttamisoperaatiossa mukana olleet henkilöt, kun hän ei paikan päällä ehtinyt kaikkia kiittämään. Etsinnässä on vielä hiihtäen lähtenyt sinitakkinen mies, pystykorvan ja valkoisen Saabin kanssa liikkeellä ollut mies sekä pelastuslaitosta opastanut keltatakkinen mies.

Tuntemattomien avuliaisuus yllätti ja herätti suurta kiitollisuutta.

– Työskentelen itse ensiapuopettajana ja tiedän, miten paljon ihmiset kävelevät apua tarvitsevien ohitse, And sanoo.

– Oli tosi upeaa, että ihmiset tulivat heti auttamaan. Kukaan ei kyseenalaistanut hätääni ajattelemalla, että "se on vain koira".

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.